Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie şoferi la întoarcerea din vacanţă! Poliţiştii rutieri acţionează pentru fluidizarea traficului

ro

28 May, 2018 10:50 650 Marime text
Poliţiştii acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier, astfel încât întoarcerea acasă, după minivacanţă, să se facă în siguranță, precizează IGPR.
 
Poliţiştii sunt la serviciu pentru a preveni evenimentele rutiere grave și pentru a asigura fluidizarea și supravegherea traficului rutier.

 

"Se preconizează creșterea valorilor de trafic pe principalele drumuri, motiv pentru care trebuie să conduceți cu un plus de atenție și prudență", anunţă IGPR.

 
Recomnadări Poliţia Română:

Vă recomandăm să conduceți fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
 
Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi periculoase.
 
Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 
În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
 
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
 
Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
 
Traversarea drumului public trebuie făcută de pietoni numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii