Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este Ziua Internațională a Francofoniei

ro

20 Mar, 2018 12:36 2393 Marime text
Guvernul României salută celebrarea astăzi, 20 martie, a Zilei Internaționale a Francofoniei și aniversarea a 25 de ani de la aderarea României la mișcarea francofonă. În 1991, România a obținut statutul de observator, iar din 1993 este membru cu drepturi depline al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei - OIF. Statutul de membru OIF, dublat de vocaţia francofonă de tradiție, a permis țării noastre consolidarea dimensiunii globale a cooperării internaţionale.

Sărbătorirea Zilei Francofoniei în 2018 în întreg spațiul francofon cu motto-ul "limba franceză: ceea ce ne unește în acțiune", evocă solidaritatea statelor francofone și acțiunea lor comună pe mai multe dimensiuni, inclusiv politică, economică și culturală, reflectând, totodată, noul dinamism al Organizației Internaționale a Francofoniei. 

Ziua Francofoniei este sărbătoarea fiecărui cetățean care prețuiește limba franceză, diversitatea culturală a spațiului francofon și valorile promovate de Francofonie. Este sărbătoarea celor care susțin importanța multilingvismului în era globalizării. 

Cu această ocazie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a afirmat că "pentru țara noastră această aniversare are un caracter istoric. România a fost, încă de la Marea Unire și înainte, parte din familia națiunilor francofone. Francofonia a fost printre primele structuri internaționale la care România a aderat după 1989, iar astăzi, este recunoscută ca stat-far al Francofoniei în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est."
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii