Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

22 Mar, 2023 12:17 1089 Marime text


Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 23-30 martie 2023, o serie de evenimente dedicate celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).

În acest context, joi, 23 martie 2023, Joelle Thoulouzan, formatoare în cadrul asociației Amitié Brest Constanța, va realiza activitatea cu tema „La gestion de la classe”, adresată studenților din anii II și III, viitori profesori de limba franceză. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Alianța Franceză și va avea loc începând cu ora 16:00, în Sala Lectoratului de franceză din campusul UOC, Corp A – Aleea Universității, nr. 1.

Vineri, 24 martie 2023, de la ora 18:00, în Sala Umberto Eco a campusului universitar, Corp A, va avea loc cea de-a treia ediție a manifestării „La Francophonie «conte» pour nous”, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Asociația Profesorilor Francofoni - filiala Constanța şi Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF). În cadrul întâlnirii, studenți și cadre didactice din Universitatea Ovidius din Constanța, alături de elevi din liceele și școlile constănțene vor citi și asculta poveşti în limba franceză.,transmit reprezentanții UOC. 

Totodată, joi, 30 martie 2023, în sala Lectoratului de franceză din campusul UOC, începând cu ora 18:00, se va desfășura evenimentul „Chanteurs et chansons francophones” în cadrul căruia studenți de la diferite facultăți din universitate vor descoperi, prin jocuri și activități diverse, muzica francofonă de ieri și de azi.

Evenimentele fac parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni dedicate francofoniei, ce își propun implicarea studenţilor francofoni şi francofili în vederea promovării limbii şi culturii franceze., a mai precizat sursa citată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii