Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul viitor, România poate participa cu peste 2.000 de militari, polițiști și civili la misiuni NATO

ro

27 May, 2016 19:20 1371 Marime text
CSAT a aprobat astăzi forțele armate ale României care pot participa la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, conduse de NATO, UE, ONU și OSCE în 2017 în 2017 - 1.401 de militari și civili din Armată și 783 de militari și polițiști din MAI.
 
De asemenea, a fost analizată și avizată, potrivit șefului statului, Strategia Militară a României. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că acest document transpune în practică politica de apărare și securitate națională, definind cadrul de dezvoltare a organismului militar pentru apărarea armată a țării în context aliat, având la bază prevederile Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019, ale Cartei Albe a Apărării și ale documentelor NATO și UE.
 
"Pornind de la potențialele riscuri și amenințări identificate la adresa securității României, strategia stabilește misiunile Armatei României și nivelul militar de ambiție, pentru a căror îndeplinire trebuie constituite, dezvoltate și menținute capabilități credibile, dar și sustenabile", a arătat el.
 
Șeful statului a menționat că CSAT a aprobat și Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă. Potrivit șefului statului, în CSAT s-a concluzionat că demersurile viitoare ale MApN pentru implementarea măsurilor stabilite în Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în 2026 impun respectarea Acordului politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare la 2% din PIB.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii