Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:53 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversatul zilei. Mirela Matichescu. Revoluționar cu acte. Crash-ANT-ANPC-Consilier al președintelui CJC

ro

25 Jun, 2016 05:52 4934 Marime text
Astăzi este ziua de naștere a Mirelei-Florenţa Matichescu (fostă Dicu).

Mirela Matichescu este din Constanța și, are, din câte am tras noi concluzia, 46 de ani, pentru că nu am găsit nicăieri cu certitudine anul nașterii.

Este absolventa a Facultății de Turism la Universitatea Ovidius.
În primele zile de facultate a câștigat titul de Miss Boboc al Universității Ovidius, după cum am aflat din surse, publice, credibile.
Așa cum spuneam este absolventă a Universităţii Ovidius din Constanţa, specializarea Relații Economice Internaționale, dar şi a Facultăţii de Psihologie din cadrul aceleiași universităţi.
Acum face parte din echipa personală de consilieri a președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.
Înainte a de a veni la CJC, unde nu știm dacă face voluntariat sau este pe organigramă, ultimul loc de muncă a fost la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, ca director de cabinet al preşedintelui instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică.
Dar mai înainte a fost, timp de trei ani, până la finele lunii octombrie 2015, fusese vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT).
La plecare a clarificat lucrurile: ”Pur și simplu este o decizie personală. Consider că timp de trei ani de zile mi-am făcut treaba în slujba ANT și a tot ceea ce a însemnat industria turistică”.
Ce a făcut la Revoluţie
„Revoluţia română din 1989 a însemnat, ca pentru noi toţi, momentul aşteptat de libertate. Am participat în mod direct, alături de mii de persoane din Constanţa, la demonstraţiile împotriva regimului comunist, din 22-26 decembrie, transmiţând live la postul de radio Europa Libera derularea evenimentelor şi luând cuvântul în faţa mulţimii adunate la Prefectura Constanţa. Am dus mâncare soldaţilor care asigurau paza principalelor obiective din oraş şi am coordonat, împreună cu grupul Frontului Salvării Naţionale, creat în acele zile, siguranţă şi securitatea populaţiei din oraş. Nu am cerut niciodată nimic autorităţilor locale, însă am beneficiat, din oficiu, de prevederile Legii 42 privind drepturile revoluţionarilor, pentru o perioadă scurta de timp, constând în transport gratuit pe căile ferate-drept de care nu am uzat niciodată şi o pensie de cca 1.700 lei. Precizez ca nu mai beneficiez de aceste drepturi în prezent", a povestit, în februarie 2013, pentru ZIUA de Constanța, Florenţa Mirela Matichescu.
Sursa foto: wall-street.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii