Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angela Merkel, denunțată la Parchet pentru „trafic de persoane”

ro

09 Oct, 2015 18:25 1753 Marime text
Partidul populist și antiimigrație german Alternativa pentru Germania a anunțat, astăzi, că a depus o plângere împotriva cancelarului Angela Merkel, pe care o acuză de „trafic de ființe umane” pentru că a deschis porțile Germaniei pentru sute de mii de migranți, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Dna Merkel încalcă prin politica sa a frontierelor deschise articolul 96 (din codul penal), referitor la traficul de persoane, care prevede pedepse de cinci ani cu închisoarea sau amenzi”, a menționat un purtător de cuvânt al partidului, Christian Lüth, într-un e-mail trimis AFP. „Sperăm că această plângere va declanșa o anchetă, dar vrem și să trimitem un semnal despre cum dna Merkel încalcă dreptul în vigoare în Germania și în Europa”, susține Lüth.

Inițiativa AfD își propune, de asemenea, să-i determine pe cetățeni să-și pună întrebarea dacă imigrația necontrolată este în interesul lor. Plângerea a fost trimisă Parchetului din Berlin, mai indică AfD, al cărui vicepreședinte, Alexander Gauland, a declarat pentru presă că „Angela Merkel a acționat ca un traficant”.

Sursa foto: www.spiegel.de
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii