Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Vitali Bârlădeanu, reținut de procurorii DNA Constanța

ro

11 Jun, 2015 16:12 1564 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 11.06.2015, ora 15:00, până la data de 12.06.2015, ora 15:00, a inculpatului BÂRLĂDEANU ALEXANDRU VITALI, practician în insolvenţă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.
      
În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 05 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 lei şi aproximativ 6.000 euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă.

Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite.

 La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali  a primit de la denunţător suma de 25.000 lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.
 
Inculpatului Bârlădeanu Alexandru Vitali i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii