Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:05 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lichidatorul judiciar Alexandru Vitali Bârlădeanu, arestat preventiv

ro

13 Jun, 2015 00:00 1299 Marime text
Alexandru Vitali Bârlădeanu a fost arestat, ieri, pentru 20 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, şi poate fi atacat la Curtea de Apel Constanţa.
 

Reamintim că, în data de 11 iunie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.
 
În ordonanţa de reținere se arată că „în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: la data de 5 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 de lei şi aproximativ 6.000 de euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă.
 
Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite.
 
La data de 11 iunie 2015, inculpatul Bârlădeanu Alexandru Vitali a primit de la denunţător suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, se arată în comunicatul DNA.

Citește și

Lichidatorul judiciar Alexandru Vitali Bârlădeanu, reţinut de procurorii DNA Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii