Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Surse - șeful Camerei de Conturi Constanța Judecătorii retrimit la Parchet dosarul lui Ioan Bobe (MINUTĂ)

ro

17 Jan, 2024 19:41 3692 Marime text



Judecătorii de la Curte de Apel Constanța au desfiinţat, miercuri, 17 ianuarie 2024, o ordonanţă de clasare emisă de Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 

Potrivit datelor noastre, ordonanța de clasare îl vizează pe Ioan Bobe, șeful Camerei de Conturi Constanța. 

Totodată, Curtea de Apel Constanța a trimis cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale, după cum reiese din soluția magistraților.

Conform portalului instanțelor de judecată, pe rolul Sectiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat – la data de 10 noiembrie 2023 – dosarul cu numărul unic 676/36/2023, cu obiect „plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)“.
 
Părțile cauzei sunt: Căutiş Alexandru George, care are calitatea de petent, iar Bobe Ioan este intimat.

Iată decizia magistraților

Solutia pe scurt: În baza dispoziţiilor art. 341 alin. 6 lit. b din Codul de procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Căutiş Alexandru George împotriva ordonanţei de clasare nr. 144/P/2023 din data de 23.10.2023 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa(menţinută prin ordonanţa nr. 103/II/2/2023 din data de 07.12.2023 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa), desfiinţează ordonanţa de clasare nr. 144/P/2023 din data de 23.10.2023 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale.

În baza art.275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.



Definitivă.

Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 17 ianuarie 2024.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

UPDATE

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Ioan Bone cu privire la dosarul mai sus precizat, însă demersul nostru nu a fost posibil, dat fiind că, în timpul discuției telefonice, Ioan Bone ne-a declarat că nu ne poate auzi, din cauza unui probleme tehnice.

Totuși, acesta a declarat că va reveni cu telefonul când va avea un semnal mai bun. 

În cazul în care Ioan Bone ne va transmite un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Declarații de avere Constanța
Averea și interesele lui Ioan Bobe, director la Curtea de Conturi a României, Camera de Conturi Constanța (DOCUMENTE)



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii