Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:49 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alerta poliţiei O nouă metodă vizează deturnarea transferurilor bancare. Citeşte cu atenţie să vezi despre ce este vorba

ro

07 May, 2017 16:27 3787 Marime text
Infractorii caută mereu idei pentru a câştiga ilicit bani. O nouă metodă vizează deturnarea transferurile bancare efectuate de către societăţi comerciale, în relaţiile de afaceri, transmite IGPR.

Schemă infracţională a acestor fapte presupune compromiterea şi accesarea neautorizată a conturilor de e-mail ale societăţilor comerciale, monitorizarea corespondenţei purtate de angajaţii respectivei firme şi simularea corespondenţei reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare cu cea a societăţii partenere. Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar diferit faţă de cel al beneficiarului, cont controlat de către alţi membri ai grupării infracţionale.

Poliţia Română recomandă pentru prevenirea unor astfel de „email fraud”:
  • Schimbaţi la un interval de timp regulat parolele de acces în conturile de e-mail folosite în activitatea comercială! Folosiţi autentificarea în doi paşi!
  • Limitaţi utilizarea calculatoarelor destinate efectuării de tranzacţii financiare de la utilizarea lor în alte scopuri (accesare email personal, reţele de socializare). Astfel, evitaţi şi riscurile de infectarea cu programe informatice de tip malware.
  • Stabiliţi proceduri clare de lucru şi informaţi angajaţii cu privire la eventualele riscuri!
  • Confirmaţi telefonic pentru operaţiunile atipice sau atunci când se solicită efectuarea transferului într-un cont bancar diferit faţă de cel obişnuit!
  • Evitaţi de a răspunde la email-urile în care se solicită schimbarea contului bancar, prin utilizarea funcţiei de REPLAY şi creaţi un email nou, prin care să solicitaţi confirmarea acestui fapt.
  • Informaţi în cel mai scurt timp Poliţia, în cazul în care societăţile comerciale sunt implicate în astfel de cazuri!Sursa foto: politiaromana.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii