Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:57 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AGERPRES.RO - Șova ar fi folosit un proces verbal falsificat într-un proces de calomnie cu Monica Macovei

ro

18 Sep, 2015 12:53 819 Marime text
 
Conform rechizitoriului prin care Dan Șova și Victor Ponta au fost trimiși în judecată de DNA, citat de Agerpres, „în perioada aprilie 2010 — 2011, în condițiile în care în mass-media au apărut o serie de articole cu privire la contractele de asistență juridică semnate cu complexurile energetice Rovinari și Turceni, Șova a conceput și semnat 11 înscrisuri denumite procese-verbale ale Adunării Generale a Asociaților SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri antedatate și care prezintă în cuprinsul lor o stare de fapt inexistentă.”
 
„Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizează hotărârea adunării generale a SCA 'Șova și Asociații', în sensul că datorită plecărilor dese în străinătate ale inculpatului Șova Dan-Coman a fost împuternicit (...), a fost folosit în data de 27.04.2010, când inculpatul l-a depus la dosarul nr. (...)/3/2009 al Tribunalului București, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală, în care la data de 06.10.2009 reclamantul Șova Dan-Coman a chemat-o în judecată pe pârâta (...)”, se arată în rechizitoriu.
 
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că dosarul respectiv este cel în care Dan Șova a acționat-o în judecată pe Monica Macovei, informație confirmată și de datele postate pe portalul acestei instanțe.
 
Macovei l-a acuzat în mai multe rânduri pe Dan Șova că a primit, prin casa sa de avocatură, contracte de asistență juridică de la companii de stat din județul Gorj, cu sprijinul lui Victor Ponta.
 
Sursa text: agerpres.ro
 
Potrivit unui comunicat de presă, Monica Macovei a declarat următoarele:
 
„Informațiile apărute în presă despre falsificarea actelor pe care Șova le-a depus în instanță în procesul cu mine arată micimea morală a acestui personaj politic, un „jurist”, care mai este și senator, dispus să încalce legea și să mintă judecătorii. Jurnaliștii citează din rechizitoriul procurorilor DNA în cazul Ponta&Șova și complexurile energetice Turceni și Rovinari, iar concluzia este că Ponta și Șova nu numai că au luat câteva milioane de euro din buzunarele oamenilor, dar au şi minţit.
Într-o țară cu democrație normală, să şi furi, să şi minţi, să şi depui acte false, te exclude din politică. La noi, Ponta este în continuare prim-ministru, Șova este în continuare senator.
Voi informa CEDO, unde am depus o plângere după ce am pierdut procesul pe care mi l-a intentat Dan Șova despre faptul că a depus acte false în instanță.
Voi cere în România, imediat ce apare o decizie a judecătorilor în dosarul Ponta&Șova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informații și a actelor depuse de Șova, despre care procurorii susțin că au fost falsificate.
Minciunile și ilegalitățile lui Șova nu pot rămâne nepedepsite.”, a declarat Monica Macovei. Sursa foto: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii