Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Urmărit penal Adriean Videanu, audiat la sediul DIICOT

ro

17 Mar, 2016 10:56 2153 Marime text
 
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu s-a prezentat, astăzi, la sediul DIICOT. Acesta a fost chemat de procurori în dosarul Romgaz, în care este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.
 
Conform DIICOT, în perioada decembrie 2006 — decembrie 2008, Varujan Vosganian și, în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniștri, au aprobat, semnat și susținut în Guvern șase ordine, respectiv trei memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracțional constituit de către Ioan Niculae și au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate națională de interes strategic) în interesul privat al SC Interagro SA, acordând discounturi comerciale substanțiale la livrarea de gaze naturale către această companie, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum și gaze naturale exclusiv din producția internă, cu nerespectarea dispozițiilor legale și în condițiile în care Interagro înregistra debite istorice la plata gazelor consumate.
 
UPDATE 1, ORA 11.30


După ce a ieşit de la DIICOT, Adriean Videanu a declarat că este inculpat în dosarul Romgaz, iar pe numele lui s-a pus în mişcare urmărirea penală. „Ni s-a adus la cunoştinţă schimbarea încadrării din suspect, în inculpat şi s-a pus în mişcare urmărirea penală. Atât vă spun", a declarat acesta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii