Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul despre femeia condamnată pentru „o bucată de caşcaval“ și ratingul forțat

ro

13 Jul, 2016 10:16 2637 Marime text
Condamnarea la 3 ani cu închisoare a unei unei femei pentru furt dintr-un supermarket, care ar fi luat „doar o bucată de caşcaval”, a fost folosită de postul Antena 3 pentru a-i cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, graţierea acesteia. Potrivit sentinţei, Gheorghiţa Iordache mai fusese condamnată pentru furt, avea mai multe sancţionări pentru furt din magazine, se sustrăsese cercetărilor şi a furat mai multe bunuri, scrie adevarul.ro.
 
„Femeia a fost arestată, după ce a încercat să fure mâncare dintr-un magazin pentru fiica sa, pentru că nu aveau bani să-i cumpere”, a titrat postul Antena 3, pe 7 iulie, în emisiunea „Sinteza Zilei”. Era vorba de cazul Gheorghiţei Iordache, condamnată pe 26 februarie 2015 de Curtea de Apel Bucureşti pentru furt din magazinul Selgros. Decizia instanţei a fost dată după ce iniţial Judecătoria Sectorului 1 decisese iniţial, pe 27 noiembrie 2014,  condamnarea femeii la 1 an de închisoare cu suspendare pentru furt calificat. Procurorii au declarat apel, şi astfel cazul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti. Întreaga poveste a fost prezentată iniţial la postul Antena 1, la emisiunea „Acces Direct”. Cazul a  fost folosit de Antena 3 pentru a cere graţierea femeii. În studiourile televizunii a fost invitată fata femeii. Mihai Gâdea a anunţat, pe 8 iulie, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Ana Maria, fetiţa de 9 ani ar putea să îşi strângă mama la piept cât mai curând. Potrivit Antena 3. Gâdea a afirmat că a primit de la Administraţia Prezidenţială o informare potrivit căreia „preşedintele Klaus Iohannis a dispus demararea verificărilor şi a solicitat informaţii de la instituţii competente” referitoare la acest caz.
 
Pe 9 iulie 2016, Alessandra Stoicescu a dezvăluit, la Q&A, de la Antena 3, cine sunt judecătorii care au dat condamnarea, George Matei şi Bogdan Tudoran. ea a punctat că este vorba de completul care a decis condamnarea Marianei Rarinca- pentru şantajarea Liviei Stanciu, şefa Curţii Supreme, la 2 ani închisoare cu suspendare.
 
Ce a mai furat din Selgros
 
Potrivit sentinţei Curţii de Apel Bucureşi, consultate de „Adevărul”, Gheorghiţa Iordache a fost prinsă de un agent de pază  pe 11 septembrie 2013, în jurul orei 12:00, după ce a trecut de casele de marcat din Selgros, cu mai multe bunuri, pe care le-a ascuns sub hainele personale.
 
Articol integral pe adevarul.ro




 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii