Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate de pregătire a psihologilor din Ministerul Afacerilor Interne, organizată de ISU Dobrogea

ro

27 Sep, 2018 14:36 1200 Marime text
În perioada 29-30 septembrie 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DOBROGEA” al județului Constanța, organizează o activitate de pregătire a psihologilor din Ministerul Afacerilor Interne cu tema „Creștem reziliența comunității prin intervenția de prim ajutor psihologic”. Această manifestare are drept scop pregătirea psihologilor Ministerului Afacerilor Interne în vederea intervenției în situații de criză și acordării primului ajutor psihologic.

Potrivit ISU, workshop-ul se va desfășura la sala de conferințe a Hotelului Saturn și va fi susținut de către psihologii Begona Odriozola Farre și Andreea Apostol, specialiști din cadrul Serviciilor Psihologice în Urgențe din Barcelona, Spania și va consta în prelegeri practice.

Manifestarea își propune să faciliteze accesul specialiștilor români la informații și practici de specialitate, necesare în intervențiile în criză și traumă acută (recentă), situații întâlnite în activitatea specifică psihologilor M.A.I.

”Cunoscut fiind faptul că intervenția psihologică în trauma acută impune utilizarea de tehnici speciale, apreciem că această instruire pe linie profesională a psihologilor M.A.I. va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor și deprinderilor de prim ajutor psihologic, menite să ducă la creșterea eficienței demersurilor profesionale în cadrul misiunilor desfășurate de către psihologi, în caz de activare a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului.
Important de menționat, la acest eveniment cu caracter profesional vor participa și psihologii voluntari – membri în Comitetul Teritorial Constanța al Colegiului Psihologilor din România” - au mai transmis reprezentanții ISU Dobrogea.
 

Jurnaliştii acreditaţi, interesaţi să participe sunt aşteptaţi la această activitate începând cu ora 10:00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii