Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:32 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

ro

28 May, 2016 18:59 907 Marime text
Polițiștii de la transporturi și de la rutieră au desfășurat o acțiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor care se întâmplă în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 3.257 de sancţiuni contravenţionale și au reținut 285 de permise de conducere (109  dintre acestea pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată sau efectuarea manevrei de depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată).

Poliţiştii au constatat 36 de infracţiuni, dintre care 30 la regimul circulației rutiere şi 6 de altă natură. De asemenea, pentru abaterile constatate, au aplicat 3.257 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 654 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 2.554 pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 285 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost reţinute 69 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reţinute, 78 au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 31 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată şi la mai puţin de 50 m înainte de acestea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii