Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:51 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare sânge la Mangalia. Când va avea loc

ro

11 Oct, 2019 10:23 910 Marime text
Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanţa şi Primăria  Municipiului Mangalia organizează  marţi 15.10.2019, între  orele 08.30- 13.30, o acţiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia  şi localităţile învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înîlţime , constituţie), care nu au suferit de hepatita virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţa  cu boli de inimîă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu  trei zile  ănainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În  ziua donării se recomandă un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
            -şapte  tichete de masă pentru produse alimentare;
            -o zi liberă  în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari.
            -decontarea cheltuielilor de transport iîn comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sange;    

Doritorii sunt aşteptaţi marţi, 15.10.2019, la  Clubul Nautic Callatis ( Portul Turistic) din localitatea Mangalia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii