Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:08 15 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge organizată la Năvodari. Ce condiții trebuie să îndeplinească dona torii

ro

12 Aug, 2018 18:04 1163 Marime text
Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primăria  Orașului Năvodari  organizează  sâmbătă 18.08.2018, între  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
 
Potrivit reprezentanților Centrului Regional de Transfuzii  Sanguine Constanța, sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Năvodari  și localitățile  învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 

”Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime , constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge” - au mai transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii  Sanguine Constanța.

 
Cei care aleg să doneze trebuie să știe că este interzis cu 3  zile înainte de donare consumul de băuturi alcoolice!
 
În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
 
-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
 
-o zi liberă , în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
 
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;
 

”Va așteptăm  sâmbătă 18.08.2018, la  Centrul de Zi  pentru  Copii  și  Persoane  în  Vârstă (lângă Taxe și Impozite) str Sănătății nr 3,  din localitatea Năvodari  cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30” - au mai transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii  Sanguine Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii