Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge organizată la Mangalia. Ce condiții trebuie să îndeplinească dona torii

ro

17 Jul, 2018 09:19 5337 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Municipiului Mangalia organizează sâmbătă 21.07.2018, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
 
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
 
Potrivit Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
 
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindică donarea de sânge.
 
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
 
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.
 
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:
 
-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
 
-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
 
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;
 
Donatorii sunt așteptați sâmbătă 21.07.2018 la Clubul Nautic Callatis ( Portul Turistic) din localitatea Mangalia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii