Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control organizată simultan în Europa, pentru siguranța transporturilor feroviare. Ce au verificat polițiștii în cadrul acțiunii RAILPOL

ro

27 Mar, 2018 10:27 360 Marime text
Poliția Română a participat la cea de-a XV-a acțiune internațională RAILPOL, denumită ,,RAIL ACTION DAY – 24 BLUE” organizată simultan în Europa, pentru siguranța transporturilor feroviare.
           
Potrivit Poliției Române, în zilele de 23 şi 24 martie a.c., statele RAILPOL participante au desfăşurat controale în staţii şi pe trenurile de călători, pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale din sistemul transporturilor feroviare.
 
La acţiune au participat peste 530 de poliţişti de la transporturi. Pe parcursul a 24 de ore, la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi — Inspectoratul General al Poliției Române, au fost efectuate controale în 276 de stații CF şi în 403 trenuri, fiind legitimate 936 de persoane.
 
În cadrul acțiunii au fost verificate 102 centre de colectare de metale feroase şi neferoase, fiind confiscate peste 6 tone de deşeuri metalice achiziţionate ilegal. Au fost întocmite dosare penale, în care sunt cercetate 30 de persoane dintre care 5 pentru furturi de la călători.
  
Informaţii de background:

RAILPOL (Reţeaua europeană a forţelor de poliţie transporturi) este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al UE, cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.
 
Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii