Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razii de amploare în gări și trenuri de călători! Au fost aplicate mai multe amenzi

ro

26 Jan, 2024 14:45 776 Marime text
Foto: Poliția RomânăÎn perioada 23–24 ianuarie 2024, poliţiştii din cadrul Secțiilor Regionale de Poliţie Transporturi și Serviciului Siguranța Transporturilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au derulat acţiunea RAIL ACTION DAY – Active Shield, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL.
 
Potrivit Poliției Române, la acţiune au participat poliţişti, jandarmi, polițiști locali și echipaje canine care au efectuat verificări în 433 de staţii de cale ferată şi 612 trenuri de călători.
 
Au fost legitimate 2.054 de persoane, controlate 21 de bagaje, au fost efectuate verificări la o casă de bagaje și la 31 de dulapuri prevăzute cu cheie pentru depunerea bagajelor.
 
Totodată, au fost depistați 6 minori lipsiți de supraveghere și 22 de migranți.
 
De asemenea, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 473 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 145.965 de lei.
 
Exemple:
 
1. La data de 23 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au fost sesizați de către o tânără, de 20 de ani, din județul Argeș, despre faptul că, la data de 22 ianuarie 2024, în timp ce se afla într-un tren care circula pe ruta Pitești-Costești, ar fi fost agresată sexual, la coborârea din tren, de un bărbat necunoscut.
 
Din verificările efectuate, a rezultat faptul că bărbatul ar fi abordat-o de mai multe ori în trecut, începând cu luna octombrie 2023, în același tren, i-ar fi cerut insistent numărul de telefon și s-ar fi oferit să o ducă la școală.
         
În urma investigațiilor, bărbatul a fost identificat în persoana unui bărbat, de 35 de ani, din județul Argeș.
         
În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.
 
2. La data de 24 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Brașov – Biroul Județean de Poliție Transporturi Sibiu au depistat în flagrant delict 4 bărbați, în timp ce ar fi încercat să sustragă un bazin tip cazan, de aproximativ 500 de kilograme, ce ar fi încercat să-l încarce într-o autoutilitară.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceștia ar mai fi comis alte fapte de natură penală, în județul Sibiu.
 
A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt.
 
3. La data de 23 ianuarie 2024, ora 10.45, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Vatra Dornei au identificat, pe DN 17, județul Suceava,  o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 35 ani.
 
Acesta transporta 3 metri cubi de material lemnos, fără a deține documentele de proveniență și aviz de însoțire al mărfii.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de material lemnos, de aproximativ 450 de lei, a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Vatra Dornei.
 
Citește și: 

Mii de autovehicule verificate în cadrul acțiunii Blocada! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii