Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful IGPR, chestor principal Bogdan Despescu a primit vizita președintelui RAILPOL, Bert Westland

ro

11 Oct, 2017 14:38 919 Marime text
Astăzi, șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a primit vizita președintelui RAILPOL, Bert WESTLAND. În perioada 11-12 octombrie, Poliția Română este gazda Grupului de Lucru al Reţelei Europeane a Forţelor de Poliţie Transporturi – RAILPOL, ce are ca temă analiza strategică.
 
La data de 11 octombrie a.c., șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu a primit, la sediul sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita de lucru a președintelui Reţelei Europeane a Forţelor de Poliţie Transporturi – RAILPOL, Bert WESTLAND.
 
Vizita are loc în contextul organizării, la București, în perioada 11-12 octombrie, a Grupului de Lucru al RAILPOL, ce are ca temă analiza strategică.
 
Pe parcursul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte referitoare la întărirea cooperării între poliţiile feroviare care acţionează la nivel european, prevenirea ameninţărilor la adresa siguranței călătorilor, precum şi îmbunătăţirea securităţii pe reţeaua feroviară europeană.
 
La grupul de lucru pe tema analizei strategice participă reprezentanți ai polițiilor transporturi din Italia, Spania, Belgia, România, Germania, Elveția, Portugalia, Franța, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii, precum și echipa managerială a RAILPOL.
 
Acesta este cel de-al șaptelea eveniment organizat de Poliția Română sub egida RAILPOL, din 2006 și până în prezent. Astfel, au fost organizate două conferințe ale organizației și patru reuniuni ale grupurilor de lucru ale RAILPOL.
 
INFORMAȚII DE BACKGROUND
 
RAILPOL este o asociaţie internaţională a organizaţiilor statelor membre al U.E., cu atribuţii în domeniul menţinerii ordinii şi siguranţei publice în sectorul transporturilor feroviare.
 
Obiectivul principal al acestei asociaţii este să intensifice, la nivel european, cooperarea poliţienească internaţională pe căile ferate, pentru siguranţa călătorilor.
 
Pentru îndeplinirea obiectivelor organizației, în cadrul RAILPOL se desfăşoară periodic acţiuni internaţionale comune de control denumite Rail Action Days sau Rail Action Week.

Sursa foto: Poliția Română

Ti-a placut articolul?

Comentarii