Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:24 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Oamenii legii acționează pentru siguranța transporturilor

ro

13 Nov, 2019 10:49 741 Marime text
În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi,participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

 Peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combatereafurturilor de componente de la infrastructura critică(transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.
 
Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.
 
Totodată,sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.
 
La acțiune participă și reprezențanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, jandarmi și polițiști locali.
 
Acţiunile organizate de Poliţia Română, în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii