Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:50 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A cerut euro pentru rinoplastii Medic la Spitalul „Dr.Carol Davila”, reţinut de DNA

ro

30 Jun, 2016 11:51 1347 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 iunie 2016, a inculpatului Adrian Gabriel Ilie, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „ Dr.Carol Davila” din Bucureşti,  fiind cadru militar activ, cu gradul de locotenent colonel, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada aprilie – 29 iunie 2016, inculpatul Ilie Adrian Gabriel, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat, a pretins 1.500 de euro de la trei persoane  şi a primit suma totală de 1.000 euro de la două dintre acestea, în legătură cu intervenții chirurgicale efectuate asupra acestora.
 
În două dintre cele trei operaţii era vorba de intervenții chirurgicale de înfrumuseţare a nasului (rinoplastii).
  
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Inculpatul urmează a fi prezentat la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii