Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR 65.000 de persoane cu credite în franci elvețieni, în portofoliile băncilor comerciale din România

ro

14 Jun, 2015 15:17 2239 Marime text
 
Portofoliile băncilor comerciale din România aveau, la 1 ianuarie 2015, un număr de 65.000 de persoane cu credite în franci elvețieni, dintre care peste 36.500 au solicitat, până la începutul lunii iunie, conversia sau restructurarea împrumuturilor, a declarat, astăzi, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR), potrivit Agerpres.

„În portofoliile băncilor comerciale din România figurau, la 1 ianuarie, 65.000 de persoane cu credite în franci elvețieni. Dintre acestea, 36.546 au cerut, până la începutul lunii iunie, conversia sau restructurarea acestor împrumuturi”, a spus Suciu.

Acesta a precizat, totodată, că din totalul cererilor de conversie sau restructurare a creditelor în franci elvețieni, 15.594 au fost soluționate, iar 20.000 sunt în lucru. În acest context, un număr de 30.000 de clienți nu au înaintat băncilor nicio cerere de conversie sau restructurare a creditelor pe care le au în această monedă.

Conform datelor BNR, la 1 noiembrie 2014, în portofoliile din România ale băncilor comerciale figurau 75.000 de persoane cu credite în franci elvețieni.

Estimările din piață arată că băncile au externalizat, de-alungul timpului, aproximativ 20.000 de credite în franci elvețieni.

Grupul Clienților cu Credite în franci elvețieni (GCCC) organizează, astăzi, între orele 15.30-18.30, în Piața Victoriei, un miting prin care protestează față de atitudinea clasei politice și a Băncii Naționale a României (BNR) în problema creditelor acordate în această monedă. Organizatorii mizează pe participarea a 5.000 de participanți.

„Din informațiile pe care le am până în acest moment, ar trebui să avem în Piața Victoriei 5.000 de manifestanți, care vin din toată țara. În privința urmărilor acestui protest, noi sperăm să trezim clasa politică, care cinci luni de zile, de când a explodat cursul leu-franc nu au făcut nimic. Au adoptat decât o Lege a insolvenței care nu are aplicabilitate, iar Legea conversiei așa cum am propus-o noi au uitat-o printr-un sertar. Sperăm, cu presiunea noastră asupra lor, să adopte această lege. Avem în plan solicitarea unei audiențe, precum și depunerea, probabil în cursul zilei de mâine /luni, 15 iunie 2015, n.r./ a unui memoriu la Guvern prin care cere o întrevedere', a declarat, Cătălin Voivozeanu, membru al GCCC și unul dintre organizatorii evenimentului din Piața Victoriei, potrivit Agerpres.




Sursa: Agerpres
Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii