Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Victorie în instanță pentru peninsulari. Credeți că Primăria Constanța ar trebui să renunțe definitiv la Regulamentul Zonei Peninsulare?

ro

03 Apr, 2023 00:00 1573 Marime text
  • Barierele rămân ridicate, rămânând de văzut până când.
 
Tribunalul Constanța a anulat vineri, 31 martie 2023, în primă instanță, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a orașului, regulament care prevede, printre altele, închiderea Peninsulei cu bariere și limitarea drastică a accesului autovehiculelor în zonă.
 
Anterior acestei decizii, Tribunalul a dispus suspendarea aplicării regulamentului până la pronunțarea deciziei definitive asupra cererii de anulare.
 
Iar înaintea acestei hotărâri, atât Tribunalul, cât și Curtea de Apel Constanța au decis suspendarea aplicării regulamentului, după o lună de la intrarea acestuia în vigoare.
 
Procesul privind suspendarea și anularea regulamentului a fost deschis de două parohii din Peninsulă, ortodoxă și catolică, de mai mulți rezidenți, dar și de agenți economici ce își desfășoară activitatea în Peninsulă.
 
De fiecare dată, până în prezent, Consiliul Local Constanța prin avocații săi a atacat deciziile contrare regulamentului, solicitând constant menținerea și aplicarea acestuia.
 
Acum, decizia de anulare poate fi atacată la Curtea de Apel, instanță care va pronunța hotărârea definitivă în privința controversatei hotărâri a CLC.
 
Până atunci, barierele rămân ridicate, rămânând de văzut până când.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:
 


 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Sondaj de opinie
Pe cine ați vota primar la alegerile locale din 2024?


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii