Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:27 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poate fi catalogată acţiunea preoţilor care fac scut în fiecare joi, la Poliţie, în jurul Înaltpreasfinţitului Teodosie? (VIDEO)

ro

21 Nov, 2016 00:00 23508 Marime text
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este cercetat sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru luare de mită şi pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Măsura preventivă anterior menţionată a fost luată de DNA pe data de 17 octombrie.
 
Câteva zile mai târziu, Teodosie a formulat o plângere împotriva controlului judiciar la Curtea de Apel Constanţa. Pe data de 24 octombrie, judecătorul Marius Damian Mitea, de la Curtea de Apel, a respins plângerea formulată de Înaltpreasfinţitul Teodosie şi l-a menţinut astfel pe arhiepiscopul Tomisului sub imperiul măsurii preventive precizate anterior.
 
Cât se află sub control judiciar, Înaltpreasfinţitul Teodosie a fost obligat, printre altele, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, şi să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi.
 
Joi, Înaltpreasfinţitul Teodosie vine la sediul Poliţiei Judeţului Constanţa pentru a semna graficul controlului judiciar. Aici, el este aşteptat de câţiva jurnalişti, dar şi de zeci de preoţi. Cei din urmă fac scut în jurul Înaltpreasfinţitului Teodosie, dorind parcă să protejeze ce au ei mai de preţ, şi merg toţi (cu arhiepiscopul Tomisului în mijloc) către sediul IPJ, pentru ca înaltul ierarh să semneze graficul controlului judiciar.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:
 


 
Vă invităm să ne trimiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră şi, eventual, sugestii pentru reprezentanţii administraţiei publice locale pe această temă.
 
De menţionat că, la ultima vizită făcută de Teodosie la Poliţie, crezând că nu-l filmează nimeni, unul dintre preoţii apărători ai Înaltpreasfinţitului Teodosie, care făcea parte din grupul ce l-a escortat în sediul IPJ, a spus: „Aduceţi pistoale, să-i omorâm pe ăştia!“
  
Potrivit rezistenta.ro, printre preoţii care au venit la IPJ Constanţa să-l sprijine pe ÎPS Teodosie se numără „Băsău Alexăndrel-Ștefan - preot la Biserica «Sf. Ap. Petru şi Pavel», din Lumina, Dima George - preot la Biserica «Sf. Nicolae» din cartierul Coiciu, Constanţa, Frăţică Constantin - din Năvodari, Georgescu Viorel - paroh Biserica «Duminica Tuturor Sfinţilor», Constanţa (str. I.C. Brătianu), fost preot la biserica din Ovidiu, Ghiţoi Constantin-Aurelian - preot la Biserica «Sf. Ioachim şi Ana» din Constanţa, Istrati Valentin Ioan - paroh la Biserica «Sf. Nicolae», cartier Coiciu, Malcea Daniel - angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, preot la Biserica «Schimbarea la Faţă», Mihai Jan - protopop, preot la Biserica «Adormirea Maicii Domnului», Munteanu Nicolae - preot paroh la Biserica «Sf. Dumitru» din localitatea Mihai Viteazu, Murariu Marius - în anul 2006 a absolvit Seminarul Teologic «Dionisie Exiguul» de la Constanţa, după care, în 2010, Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii «Ovidius» din Constanţa, fiind apoi hirotonit diacon, Murariu Olivian - secretar la Seminarul Teologic «Dionisie Exiguul» din Constanţa, Pădure Marinel - preot la Biserica «Sf. Nectarie» din Constanţa, Petre Ilie - paroh la Biserica «Sf. Dumitru» din Constanţa, Petrea Leonard Florinel - preot paroh la Biserica «Sf. Antonie cel Mare» din Năvodari, Piţigoi Mocanu George - paroh la Biserica «Înălţarea Domnului» din Lazu, fost preot în satul Viile, Salomia Andrei - paroh, slujitor la Biserica «Buna Vestire» - Năvodari II, protopop regional, şi Săftescu Iulian Lucian - paroh al Bisericii «Sf. Gheorghe» din Constanţa“.
 
Mai multe pot fi citite accesând următorul link:

Pomelnic de vii cu popii din brigada artistică a Arhiepiscopiei Tomisului

Citeşte şi 
 
UPDATE 1. ÎPS Teodosie, aşteptat la sediul IPJ Constanţa de preoţi (galerie foto+video)
 
ÎPS Teodosie este aşteptat la sediul IPJ de un sobor de preoţi (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigel 22 Nov, 2016 17:30 drept fireasca. e normal sa isi apere mai marele, care a facut si multe fapte bune. pana la sentinta finala, ar trebui sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie, dar presa l-a condamnat deja....