Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:43 16 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO IPJ și IJJ, declarații privind intervențiile oamenilor legii, la o slujbă oficiată de IPS Teodosie

ro

26 Nov, 2020 12:32 2021 Marime text
  • Declarații de presă, la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Reprezentanții IPJ Constanța susțin o declarație de presă, în contextul evenimentului produs în cursul zilei de ieri, la o biserică din municipiul Constanța, privind organizarea unei slujbe religioase la care nu se respectau normele legale.

La activitate vor lua cuvântul subinspector de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța și locotenent colonel Răzvan Ivan, purtător de cuvânt al IJJ Constanța.  

UPDATE:
Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a luat cuvântul:

"Alături de mine se află Răzvan Puiu, de la IJJ Constanta. Trecem printr-o perioadă dificilă. Toate activitățile desfășurate de institutii au ca rol de a ne proteja pe noi, de a ne proteja nepoții și copiii. Cu toate aceste eforturi, nu toti au câștigat lupta cu viața. Aceste măsuri sunt măsuri la nivel internațional, mondial, european si in țara noastră. Doar împreună putem trece de perioada asta. Se apropie sărbătorile de iarnă.

Fiecare dintre noi poate participa în mod direct la câștigarea acestor lupte printr-un singur mod - respectarea regulilor. Nimeni nu își dorește sancționarea oamenilor, ci încercăm să le arătăm importanța măsurilor", a spus Andreea Iliescu.

Cu privire la evenimentul de ieri, polițiștii Secției 2 au fost solicitați să intervină la o slujba religioasă desfășurată în interior.

Polițiștii au fost sesizări prin Telverde.

Au ajuns inclusiv jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța. La fața locului au fost prezenți și șeful ți adjunctul secției 2. Oamenii legii au intrat in interiorul bisericii. Acolo au găsit 60 de persoane, inclusiv minori.

„O parte din mulțime a ieșit din biserică din pură initiațiva la vederea forțelor de ordine", a adăugat Andreea Iliescu.

Oamenii legii au reiterat că slujba la interior contravine legislației. Un reprezentant al bisericii a avut un comportament revoltător la adresa prezenței poliției si a refuzat să colaboreze.

Concomitent polițiștii si jandarmii au rugat oamenii sa iasa din biserica si s-au conformat.

„Scopul nostru nu e acela de a da sancțiuni. Dintre cele 60 de persoane prezente în biserica, polițiștii au aplicat 9 amenzi și 30 de avertismente", a spus Andreea Iliescu.

Răzvan Puiu a luat cuvântul. Purtătorul de cuvânt al IJJ a spus că scopul lor este unul preventiv.

„Amenzile aplicate au fost în cuantum minim. Facem apel la ințelegere și rațiune. Oameni buni, vă rugăm să va protejați sănătatea. Numai împreună, echipa, vom putea învinge acest virus", a spus Răzvan Puiu.

Andreea Iliescu a precizat că vor fi prezente forțe de ordine în apropierea Peșterii sf. Andrei. Nu se așteaptă la o mare aglomerație.

„Pot participa doar oamenii care au domiciliu - vorbim aici de localitatea Ion Corvin. Vom fi la datorie și vom aplica legea", a spus Andreea Iliescu.

"Vor exista filtre pe șosea. Vom monitoriza activ aceste situații. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit ca se va crea aglomerație", a spus Andreea Iliescu.


Citește și: LIVE VIDEO! Poliție la Biserica Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, din Constanța! Oficial, de la Poliție

IPS Teodosie, scrisoare deschisă către Guvernul României
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii