Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:58 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Salată de fenicul şi portocale

ro

21 Feb, 2014 08:59 3005 Marime text
Una dintre cele mai reusite combinatii, cel putin din punctul meu de vedere, este cea dintre fenicul si portocale. Nu pot spune ca mananc foarte des fenicul, dar cand o fac, prepar aceasta salata deosebit de gustoasa si parfumata. Feniculul are un continut caloric foarte redus, circa 31 calorii pentru 100 g, e sarac in grasimi dar bogat in fibre, asadar este o leguma ideala pentru cei care urmeaza o dieta sau doresc sa isi mentina silueta. Feniculul este foarte bogat in saruri minerale, in special potasiu, calciu si fosfor, esentiale pentru sanatatea sistemului osos si prevenirea starilor de oboseala. De asemenea, feniculul contine multe vitamine: vitamina A, esentiala pentru o piele sanatoasa, vitamina B, element fundamental pentru buna functionare a sistemului nervos si vitamina C, ajutorul sistemului nostru imunitar. Va propun sa incercati aceasta reteta de salata, sunt sigura ca o sa va placa.
Ingrediente – Salata de fenicul si portocale

    2 bulbi fenicul
    1 portocala
    6-7 masline negre
    6 oua de prepelita
    3 linguri ulei de masline
    1 portocala medie (doar sucul)
    sare
    piper
    1-2 linguri germeni de chia (optional)

Din aceeaşi categorie vă mai recomand şi

Salată picantă cu ciuperci pleurotus

Muşchi de porc cu ierburi aromatice

Reţeta completă pe lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii