Clătite pufoase
Clătite pufoaseMai groase decât clătite româneşti sau cele franţuzeşti, dar mai subţiri decât cele americane (cu care sunt asemănătoare în compoziţie dar nu şi în proporţii), clătitele pufoase sunt destinate exclusiv umpluturilor dulci. Aşadar un desert rapid, excelent pentru orice oră sau zi a săptămânii.
Porţii: 4 (8-12 clătite)
Timp de preparare: 80 minute
Ingrediente:
500 ml iaurt
1 cană lapte
2 căni faină
2 ouă
5 linguri cu ulei
2 plicuri zahăr vanilat
5 linguri cu zahar pudră
1 plic praf de copt (10 grame)
1 vârf de cuţit sare
umplutură:
dulceaţă sau gem
cremă de ciocolată (Finetti, Nutella, etc.)
brânză de vaci îndulcită şi vanilată
umplutură de mere pentru plăcintă
înghețată și/sau frișcă
Preparare:
Amestecaţi într-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele călduţ, uleiul şi ouăle.
Amestecaţi în alt vas ingredientele uscate: făina cu praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sarea.
Încorporaţi ingredientele uscate amestecând cu telul, în cele umede.
Trebuie să obţineţi un aluat lichid, dar gros şi cleios. Dacă este prea gros, mai adăugaţi câteva linguri de apă sau lapte. Dacă e prea subţire, mai adăugaţi făină.
Lăsaţi coca să se odihnească o jumătate de oră.
Ungeţi o tigaie (de preferinţă teflonată) cu puţin ulei.
Turnaţi un polonic mediu de aluat şi întindeţi-l cu dosul polonicului.
Coaceţi clătitele pe ambele părţi.
Umpleţi clătitele după preferinţă; rulaţi sau pliaţi.
Clătitele duci şi pufoase se servesc calde sau la temperatura camerei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp