Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clătite pufoase

ro

17 Jul, 2011 16:36 1764 Marime text

clatite-pufoase.jpgMai groase decât clătite româneşti sau cele franţuzeşti, dar mai subţiri decât cele americane (cu care sunt asemănătoare în compoziţie dar nu şi în proporţii), clătitele pufoase sunt destinate exclusiv umpluturilor dulci. Aşadar un desert rapid, excelent pentru orice oră sau zi a săptămânii.

Porţii: 4 (8-12 clătite)

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente:

500 ml iaurt

1 cană lapte

2 căni faină

2 ouă

5 linguri cu ulei

2 plicuri zahăr vanilat

5 linguri cu zahar pudră

1 plic praf de copt (10 grame)

1 vârf de cuţit sare

umplutură:

dulceaţă sau gem

cremă de ciocolată (Finetti, Nutella, etc.)

brânză de vaci îndulcită şi vanilată

umplutură de mere pentru plăcintă

înghețată și/sau frișcă

Preparare:

Amestecaţi într-un vas ingredientele umede: iaurtul cu laptele călduţ, uleiul şi ouăle.

Amestecaţi în alt vas ingredientele uscate: făina cu praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat şi sarea.

Încorporaţi ingredientele uscate amestecând cu telul, în cele umede.

Trebuie să obţineţi un aluat lichid, dar gros şi cleios. Dacă este prea gros, mai adăugaţi câteva linguri de apă sau lapte. Dacă e prea subţire, mai adăugaţi făină.

Lăsaţi coca să se odihnească o jumătate de oră.

Ungeţi o tigaie (de preferinţă teflonată) cu puţin ulei.

Turnaţi un polonic mediu de aluat şi întindeţi-l cu dosul polonicului.

Coaceţi clătitele pe ambele părţi.

Umpleţi clătitele după preferinţă; rulaţi sau pliaţi.

Clătitele duci şi pufoase se servesc calde sau la temperatura camerei.

www.cevabun.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii