Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfintii Trei Mari Dascali ai lumii si Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan

ro

30 Jan, 2011 17:47 2316 Marime text

zcj01.jpgIi praznuim astazi pe cei Trei Mari Dascali si Ierarhi ai Bisericii, Sfintii Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, care prin descoperire cereasca au aratat crestinilor ce se galceveau pentru a dovedi intaietatea vreunuia dintre ei, legatura invesnicita a dragostei lor intru Domnul.

Prietenia duhovniceasca - despre care toti acesti 3 luminatori ai lumii cu "razele dumnezeiestilor invataturi" ne-au lasat cuvantari "de miere curgatoare" - se imputineaza astazi din ce in ce, pe masura racirii dragostei multora, iar slabiciunea legaturilor dintre noi ne face pe fiecare in parte, si pe toti la un loc, mult mai vulnerabili in fata atacurilor inversunate ale celui care se asemana cu un "leu racnind" care cauta sa ne inghita...

In vremuri de restriste, cand ar fi mai mare nevoie decat oricand in istoria Bisericii "sa strangem randurile" in duhul dragostei fratesti si sa implinim Taina Unimii (Unitatii) in Hristos si in Biserica la care am fost chemati, tocmai acum si patimile noastre, stimulate de asaltul dracesc dezlantuit asupra lumii, ne tradeaza mai abitir si il dezleaga pe Satana - Calomniatorul sufletelor noastre, Marele Diversionist si cel-care-desparte (dia-bolos)- sa realizeze cu noi, probabil intr-o masura fara precedent in istorie, "taina dezbinarii" intre prieteni, intre frati. Cel mai adesea din motive de nimic. Taina dezbinarii face parte integranta din procesul "tainei faradelegii" care se lucreaza tot mai precipitat, sub ochii nostri - "larg inchisi" - in lume, pana la venirea Fiului Pierzarii. Citeste mai mult pe razbointrucuvant.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii