Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parintele Serafim Rose despre FERICITUL AUGUSTIN SI “ZELOTII” SUPERCORECTI (II) “Simt in aceste inimi reci o pregatire pentru lucrarea lui Antihrist”

ro

17 Jun, 2011 06:54 1720 Marime text

serafim-rose.jpg"Va impartasim ingrijorarea noastra fiindca suntem cu adevarat descurajati de aceasta atitu­dine nesanatoasa care este tocmai acea ravna nu dupa cunoastere [Rom. 10, 2]. Si noi, si altii am in­cercat cu blandete sa luam legatura cu Parintele N. si cu Parintele P. referitor la aceste lucruri, dar am impresia ca nu putem comunica in nici un fel; in orice lucru ei au „dreptate", sunt „specialisti", si nu este cu putinta o alta parere'....

"Astazi este Augustin; maine (si deja a inceput) vor fi atacati „simplii" episcopi si pre­oti ai Bisericii noastre. Miscarea anti-Augustin este primul pas catre schisma si mai mari neo-randuieli in Biserica Ortodoxa"."(...) Iata in sfarsit ceva ce nu este o cerere, ci expresia adancii noastre preocupari fata de mi­siunea noastra ortodoxa in ziua de azi. Parintele N., in ultimul numar din „Witness", il ataca din nou cu multa suficienta si fara temei pe Ferici­tului Augustin. Oricine cunoaste invatatura gresita a Fericitului Augustin despre har; dar de ce acest „fundamentalist" incearca sa nimiceas­ca cu totul pe un om caruia nu i s-a tagaduit niciodata in traditia ortodoxa un loc intre Parin­tii Bisericii? Parintele Teodoret, vorbind nein­doielnic in numele altor zeloti din Grecia si Sfantul Munte, ne scrie ca fireste ca il accepta pe Augustin ca sfant, fiindca si Sfantul Nicodim Aghioritul il accepta.

Mai mult pe  http://www.razbointrucuvant.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii