Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele Efrem de la Vatopedi în România. Cuvânt din Sfântul Munte

ro

23 Jan, 2012 21:56 716 Marime text

(fragment)

Arhimandritul Efrem: Nu există, fraţii mei, mai mare binecuvântare, mai mare dar de la Dumnezeu, decât faptul de a ne fi adus la viaţa monahală. Nu există o vrednicie mai mare, decât aceea de a ajunge omul la sfinţenie. Deoarece sfinţenia şi sfântul sunt exact ceea ce este Dumnezeu. De aceea pe noi, monahii, Dumnezeu-Cuvântul ne-a învăţat modul în care se face unirea între om şi Dumnezeu.

Deşi Hristos a venit pe pământ fără să Se facă cunoscut, ispitele Sale au început nu de la naştere, ci încă din momentul zămislirii. De multe ori Gheronda Iosif, care ne face sinaxe acolo la Vatopedi, ne spune:

„Oare nu putea Hristos, care guvernează toată creaţia prin puterea şi harul Sau, nu putea, într-o clipita, să-l facă pe Irod să nu mai existe? Şi totuşi, ca să ne înveţe că trebuie să facem răbdare, să nu-L ispitim pe Domnul Dumnezeu, a primit să Se chinuiască împreună cu logodnicul Iosif şi cu Maica Lui, călătorind spre Egipt atâtea zile, cu atât mai mult cu cat era şi iarnă".

Mai multe pe:

http://www.razbointrucuvant.ro/2012/01/23/parintele-efrem-de-la-vatopedi-in-romania-cuvinte-din-sfantul-munte-intoarcere-la-traditie-si-la-parinti-legaturi-stranse-cu-manastirile/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii