Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omule, unde eşti? De ce ne ascundem de Dumnezeu, de adevăr, de ce ne deranjează atât de mult smerenia?

ro

23 Mar, 2012 20:26 729 Marime text

Arhim. Simeon Kraiopoulos: „Cum se poate pierde chiar şi un creştin practicant? Ce facem cu omul cel vechi?"

Dezbatere despre Canonul de [Spovedanie], pornind de la părerea Părintelui roman Cleopa Ilie

Duhovnicul şi penitentul

Mi s-a pus o întrebare care se referă la ceea ce a spus Părintele Cleopa, pe care l-a întâlnit cineva în România:

„Modul Mărturisirii pe care-l propune Părintele Cleopa, anume că duhovnicul şi penitentul să ajungă la o înţelegere, să se pună de acord pentru ţinerea concretă a unui canon, se aplică doar celui care poate ca a văzut un duhovnic la ani de zile, care nu s-a spovedit complet şi autentic? Sau regula este valabilă şi aplicabilă doar sufletelor care pentru prima dată merg să întâlnească un duhovnic?; puteţi să vorbiţi puţin mai concret despre acest lucru?" [Omilia a fost ţinută duminică după-amiază, la adunarea tinerilor].

De ce nu l-aţi întrebat pe Părintele Cleopa, daca aţi fost de faţă? Eu înţeleg aproximativ ce a vrut să spună Părintele Cleopa. Daca nu se întâmplă să fii acolo să auzi ceea ce spune şi dacă nu ai învedere contextul în care a spus un lucru, mai ales dacă nu-l întrebi pe el personal, când spune ceva, ca să clarifice mai bine, ca să explice, ca să completeze, este foarte greu să răspunzi la această întrebare.

 http://www.razbointrucuvant.ro/2012/03/23/omule-unde-esti-de-ce-ne-ascundem-de-dumnezeu-de-adevar-de-ce-ne-deranjeaza-atat-de-mult-smerenia-sa-ne-deschidem-total-lui-dumnezeu/

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii