Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Hierotheos Vlachos o radiografie ortodoxă a utopiei Uniunii Europene

ro

05 Apr, 2012 19:17 1391 Marime text

Intrarea Greciei în Uniunea Europeană a creat noi standarde de viaţă şi un tip diferit de probleme, pe care trebuie să le abordăm. Una dintre aceste probleme este legată de infrastructura culturală a Europei şi legătura dintre aceasta şi cultura greacă, în ce măsură şi în ce aspecte a fost influenţată Europa de cultura greacă şi în ce măsură o exprimă, şi care sunt condiţiile Uniunii Europene în zilele noastre. Acest subiect este important şi trebuie să fie înţeles.

După cum remarca şi Profesorul Panagiotis Ioakimidis, care cunoaşte îndeaproape temele europene, termenul de "unificare" al Europei este folosit de către Comisia Europeană aproape cu acelaşi sens cu termenul de "integrare". Totuşi, frecvent s-a folosit termenul de unificare în sensul sau economic, făcând referire la unificarea economică, iar termenul de integrare s-a folosit în sensul sau politic cu referire la integrarea politică.

Daca priveşti acest subiect din punct de vedere lingvistic, vei constata că unificarea provine de la verbul a uni care înseamnă crearea unei unităţi, si termenul integrare provine de la verbul a integra care înseamnă combinarea diferitelor părţi într-un întreg şi înseamnă "proces care conduce la crearea unei structuri supranaţionale". Acest fapt ne duce cu gândul la faptul că unificarea are ca obiectiv, economic sau politic, unitatea popoarelor şi a naţiunilor sau unitatea unor structuri supranaţionale şi, prin extindere, înţelegem ce se doreşte: Federaţia Europeană sau confederaţia popoarelor europene. Acest lucru are legătură şi cu aspectele culturale şi cu specificul fiecărui popor. Şi pe această temă are loc o întreagă discuţie astăzi în Europa între axa franco-germană şi cea anglo-saxonă, fără să fi ajuns până acum la o anumită înţelegere.

 http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/04/04/ips-hierotheos-vlachos-uniunea-europeana-ortodoxie/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii