Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CEDO DECIDE CA SINUCIDEREA E UN DREPT AL OMULUI. STATUL INCA NU ESTE OBLIGAT SA IL “ASISTE”…/ Initiative si actiuni destinate combaterii avortului/ E DEMONSTRAT CULTIVAREA CONTRACEPTIEI = PROLIFERAREA AVORTURILOR

ro

09 Feb, 2011 17:44 1941 Marime text

euthanasia-227x300.jpgSTRASBOURG, 24 ianuarie 2011 (LifeSiteNews.com) - Într-un caz celebru de sinucidere asistată, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că deşi există „dreptul omului" la sinucidere, statul nu este obligat să le ofere cetăţenilor mijloacele pentru a îndeplini acest lucru.

În cadrul hotărârii din 20 ianuarie, Curtea a citat o hotărâre anterioară din cazul Pretty contra Regatului Unit, spunând că „dreptul unei persoane de a decide cum şi când să îşi pună capăt vieţii, cu condiţia ca persoana respectivă să fie în măsură să decidă singură în acest sens şi să ia măsurile corespunzătoare, [este] un aspect al dreptului la respectarea vieţii private", în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Citeste continuarea pe razbointrucuvant.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii