Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vanghelie in pericol de catuse. Cum a scapat Marean de arestare in dictatura Nastase

ro

13 Apr, 2010 13:09 1927 Marime text

vanghelie12.jpgNumai vreo10 ani le-a luat "autoritatilor in drept" sa se prinda ca Marean nu prea isi poate justifica averea,si ca aia din declaratiile oficiale postate cam o data la 3 ani pe site-ul primariei nu corespunde nici pe departe cu realitatea. Si ca Marean stie sa conjuge foarte corect verbul "a fi" in propozitia "Eu sint Nasul" 

Bine ca s-au sesizat acum aia de la ANI. Probabil e un teasing pentru episodul de mare senzatie din serialul "Today on DNA", vorba lui Mircea Badea, in care Vanghelie sase duca la DNA si saiasa catusa linga catusa cu Voicu.

Deci actiunea ANI din aceasta dimineata este un bun inceput. Bravo. Numa sa nu se impiedice si astia in alergarea dupa dovezi (sa se impiedice chiar de dovezi, zic  ), cum s-au impiedicat pe vremuri stramosii lui Daniel Morar de la PNA. Pentru ca o frumoasa poveste din mitologia dictaturii Nastase spune ca fostul premier PSD, prin 2003-2004, dintr-un motiv sau altul, isi pusese in cap sa il aresteze pe Vanghelie. Caci si pe atunci procurorii erau independenti si nu actionau la comanda politica. Vanghelie a fost avertizat de catre un coleg mai smecher - "vezi, ba, ca vrea asta sa te salte" - si a stat ascuns vreo 3 zile. Pina i-a venit, intr-o noapte, o idee. Si s-a dus, noaptea, cu pantalonii de costum trasi peste pijamale, la un pesedist de rang mare (care acum nu mai este in PSD dar este ales intr-o inalta functie in stat), si l-a rugatsa mearga cu el la Nastase acasa, sa-l indupelece sa nu-l aresteze. Pesedistului cu rang mare i s-a facut mila si impreuna s-au dus in Zambaccian, Vanghelie cu pijamalele pe sub costum si cu argumente solide impotriva arestarii. Despre ce fel de argumente era vorba zice povestea dar eu nu pot sa cred  si nici sa scriu, pentru ca nu am dovezi 

Dar avind in vedere ca Marean nu a simtit fierul rece la incheietura mainii, au fost solide, intr-adevar.

P.S. Marian Oprisan declara in 2005, cind Nastase era in genunchi din cauza scandalului "matusa Tamara", ca si pe el a vrut fostul premier sa il aresteze si ca daca acesta ar fi cistigat alegerile in 2004, ar fi facut-o in mod sigur.

Sursa: Realitateamea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii