Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal 21 August Udrea

ro

23 Aug, 2010 15:04 2752 Marime text

elena-udrea.jpgÎmi pare rău că nu am reuşit să continuu jurnalul şi ieri. Adevărul este că am ajuns prea târziu acasă, ieri noapte, şi eram prea obosită pentru a-mi mai putea pune gândurile pe hârtie.
Ziua de ieri a fost destul de densă. La 7 dimineaţă eram deja pe drumul spre mare, pentru că la 12 urma să înceapă emisiunea „Vezi România!" de pe Tvr 1, cea despre care vă vorbisem vineri. Surprinzător, s-a circulat ceva mai bine ca în săptămânile trecute, chiar dacă în continuare afluxul de turişti către mare a fost consistent.
La emisiune am vorbit despre şansa turismului balnear românesc. Strategia pe care urmează să o implementăm oferă perspective concrete de dezvoltare a infrastructurii. În acest moment, chiar dacă avem multe izvoare minerale, serviciile oferite nu sunt la un standard mulţumitor. De altfel, am şi stabilit ca banii dinspre minister să meargă efectiv către staţiuni, pentru a le schimba înfăţişarea, multe dintre ele nemaiprimind deloc fonduri după '90. Am schimbat criteriile de acordare a fondurilor europene pe axa 5, domeniul major de intervenţie 5.2, astfel încât banii să fie folosiţi pentru realizarea sau reabilitarea unor baze de agrement.
După emisiune, am reuşit să mă văd şi cu hotelierii din Neptun, care s-au grupat în Asociaţia Patronală Neptun-Olimp. Principalele probleme pe care aceştia le-au ridicat sunt deja cronice şi, din păcate, cel puţin până anul viitor, nu vor fi rezolvate. În primul rând, se plângeau de faptul că staţiunile par părăsite din cauza faptului că unii preferă să ţină hotelurile închise. Staţiunea devine neatractivă şi, pe cale de consecinţă, numărul turiştilor scade. Noi, la MDRT, am încercat să rezolvăm această problemă prin obligarea tuturor hotelierilor de pe litoral să aibă deschis în perioada sezonului. Ba chiar i-am şi amendat pe cei care nu au respectat legea. Din păcate, aceştia au contestat în instanţă amenzile aplicate, aşa că starea de fapt se prelungeşte.
O altă problemă semnalată ţine de spaţiile verzi şi lacurile din Neptun, care nu au mai fost amenajate de mult timp. Cu părere de rău, le-m spus că nu putem interveni, aceasta fiind sarcina administraţiei locale. Ce a ţinut de noi, ecologizarea lacurilor din Neptun, am făcut deja. Tot o deficienţă cronică este şi închirierea plajelor oricui numai celor care au legătură cu turismul nu. Sper ca, anul viitor, să putem prelua noi această prerogativă de la Apele Române, pentru a nu mai exista probleme de administrare. În final, i-am asigurat pe toţi că MDRT are în plan un proiect pe fonduri europene pentru staţiunea Neptun.
Tot la Neptun am reuşit să vizitez complexul hotelier Cocor Spa. S-au investit mulţi bani şi rezultatele, cred eu, sunt pe măsură. Îmi spuneau reprezentanţii hotelului că au alocat peste 1,2 milioane de euro numai pentru promovare, rezultatul fiind creşterea cu 25% a numărului de clienţi. Asta pe perioadă de criză economică. Fără a vrea să fac publicitate Cocor Spa Hotel, este exemplul cel mai bun că se poate şi la noi.
După vizita din Neptun, am fost pe şantier pentru a vedea cum merg lucrările la drumul care urmează să lege Medgidia de sudul litoralului. Totul decurge conform planului şi, în câteva săptămâni, drumul va putea fi dat în folosinţă. E o investiţie extrem de importantă a MDRT care va scurta mult drumul celor care vroiau să meargă spre staţiunile din sud şi erau obligaţi până acum să treacă prin Constanţa.
După aceea, am convocat, pentru astăzi, o şedinţă pentru analiza implementării programelor derulate prin MDRT pe fonduri europene. Vă spuneam şi vineri că lucrurile nu merg tocmai aşa cum mi-aş dori şi e nevoie de un „imbold" pentru a se ajunge la viteza dorită.
Am luat masa la cherhanaua Popasul Pescarilor din Olimp. Era plin la ora la care am ajuns, serviciile de calitate şi masa foarte bună. Le recomand tuturor celor care ajung în zonă să treacă pe aici. Un alt exemplu că şi la noi lucrurile merg spre bine.
După aceea, a urmat ceea ce mi s-a părut lungul drum spre casă şi o noapte de odihnă, cred eu, binemeritată.

Sursa: Elenaudrea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius 23 Aug, 2010 19:08 Cred ca dna Udrea a demonstrat de mai multe ori ca este o adevarata gospodina.
  • David 23 Aug, 2010 18:17 Doamna Udrea este cea mai tare femeie politician ever!