Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat de greu le este romanilor sa isi acopere cheltuielile curente? O comparatie RO vs alte tari

ro

05 Jun, 2011 12:27 1903 Marime text

costul-vietii-1-287x300.jpgIn tarile membre UE se realizeaza anual anchete in randul populatiei in ce priveste calitatea vietii, iar in ce priveste Romania, datele pentru 2010 publicate in aceasta saptamana de INS arata ca, o parte semnificativa dintre gospodarii reusesc cu greu sa isi finanteze cheltuielile zilnice, in timp ce ponderea gospodariilor care inregistreaza intarzieri la plata facturilor se apropie de 30%.

Astfel, in 2010, 48,8% dintre gospodarii au suportat cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vietii (alimente, utilitati, chirie, rate etc), procent cu care, in mod surprinzator, nu ne situam in top 3 la nivelul UE, click pe graficul alaturat pentru detalii.

Dupa cum se poate observa, cel mai greu le este bulgarilor, 63,1% dintre gospodarii declarand ca isi acopera greu si foarte greu cheltuielile zilnice, in timp ce pe locul doi se afla grecii cu 57%, iar pe trei ungurii cu 55%. La polul opus se situeaza Finlanda cu un procent de doar 6,8%.

In functie de statutul capului de familie, cel mai bine pe merge patronilor, 45,1% dintre gospodariile conduse de patroni declarand ca suporta usor si foarte usor cheltuielile zilnice, in timp ce doar 1,5% dintre gospodariile a caror cap de familie este somer se afla in aceeasi situatie.

Citeste mai mult pe http://businessday.ro/06/2011/cat-de-greu-le-este-romanilor-sa-isi-acopere-cheltuielile-curente-o-comparatie-ro-vs-alte-tari/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii