Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niculae Gheorghe (PRM) „Interesul comunităţii va avea întotdeauna prioritate“

ro

15 Nov, 2008 02:16 1780 Marime text

interviu_gheorghe_nicolae_03.jpg# Aspirantul la un mandat de deputat, înscris în cursa electorală în Colegiul 6, este de părere că pomenile electorale nu „contribuie“ decât la denaturarea voinţei reale a electoratului #„Acesta este motivul pentru care s-a perpetuat sărăcia şi umilinţa celor mulţi, care văd în vot un mijloc de a mânca bine o dată la patru ani“

Licenţiat în ştiinţe juridice şi diplomat în management la Open University din Anglia, candidatul la deputăţie este promotor şi fidel doctrinei peremiste încă din 1994. Expert evaluator şi consultant profesionist pentru finanţări, Gheorghe a ocupat de-a lungul vremii nenumărate funcţii de conducere, dând dovadă de competenţă în activităţile întreprinse.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?

Întrucât colegiul include tipuri foarte diferenţiate de localităţi, respectiv cartiere ale unui oraş mare, două oraşe mici şi trei comune, proiectele pe care le voi promova sunt şi ele destul de variate. Pentru cele două cartiere din Constanţa - respectiv Poarta 6 şi Palas, am în vedere că problema cea mai acută o reprezintă nivelul redus de trai şi, în acest sens, am în plan promovarea unei iniţiative de înfiinţare a parcului industrial Constanţa Sud - Agigea. Acesta poate să absoarbă o mare parte a forţei de muncă disponibile şi să genereze venituri sub formă de salarii, dar şi vărsăminte la bugetul local.

În ceea ce priveşte cele două oraşe mai mici, Eforie şi Techirghiol, intenţionez să propun reabilitarea băilor reci, dar şi promovarea unor proiecte de sprijinire a micro-întreprinderilor, prin finanţări nerambursabile din Programul Operaţional Regional. Referitor la comunele Agigea, Cumpăna şi Topraisar, am în vedere dezvoltarea agroturismului şi diversificarea meşteşugurilor, prin obţinerea de ajutor financiar nerambursabil din Fondul Agricol pentru Dezvoltare Rurală al Uniuniii Europene. Pe lângă aceste proiecte, care sunt eligibile pentru obţinerea de finanţare din fonduri europene, voi promova şi alte două de nivel naţional, care ar putea beneficia de finanţare din resurse interne. Primul dintre ele se referă la crearea Fondului Naţional de Dezvoltare şi Modernizare a Agriculturii, cu o valoare de cinci miliarde euro, iar cel de-al doilea, la Fondul Naţional de Turism, cu o valoare de trei miliarde de euro. Ambele vor fi alimentate din rezerva valutară a BNR şi vor asigura finanţarea investitorilor prin credite cu dobândă de 2% şi un comision de 1% pe an pentru crearea de noi locuri de muncă.

gheorghe_nicolae.jpgCum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Interesul comunităţii va avea întotdeauna prioritate, pentru că prin acesta se reflectă nevoi palpabile şi legitime. Direcţiile de acţiune ale partidului vor fi armonizate cu specificul problemelor din colegii, astfel încât să nu blocheze iniţiativele locale creatoare şi deciziile realiste. În fond, direcţiile de acţiune ale unui partid trebuie să fie o rezultantă raţională a intereselor locale legitime, transmise la nivel central tocmai prin aleşii cetăţenilor.

De ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?

În primul rând, pentru că am competenţa profesională şi capacitatea de a atrage resurse financiare în colegiul în care am decis să candidez. La baza celor afirmate mai sus stau proiectele prin care am adus bani în judeţul de la malul mării. Pe lângă asta, apreciez că dintotdeauna am fost mereu un om deschis şi sincer, dovedind de-a lungul anilor o disponibilitate deosebită la efort.

Câte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Am efectuat nouă-zece vizite în colegiul în care candidez şi sunt familiarizat cu problemele zonelor arondate. Contactul meu cu realitatea nu este în mod neapărat o consecinţă a candidaturii pentru un loc de deputat în Parlamentul României, ci face parte din existenţa mea cotidiană.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastră?

Nu, pentru că pomenile denaturează voinţa reală a electoratului. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar acesta este motivul pentru care s-a perpetuat sărăcia şi umilinţa celor mulţi, care văd în vot un mijloc de a mânca bine o dată la patru ani. E mare păcat ca s-a ajuns aici.

Ce privilegii personale credeţi ca vă va aduce funcţia de parlamentar?

Nimic în plus decât ceea ce mi-am câştigat prin muncă şi conduită personală, de-a lungul anilor. Din punctul meu de vedere, funcţia de parlamentar nu trebuie privită ca un izvor de privilegii, ea trebuie să ne onoreze şi să ne oblige să fim mai buni, mai drepţi, mai umani, mai productivi în slujba celorlalţi Aşa cum sunt versurile unui cântec, „niciodată, niciodată să nu uitam de cei mai trişti ca noi“.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Sunt un Capricorn, mă caracterizează tenacitatea şi perseverenţa. Ca atare este posibil să mai încerc. Mă ghidez în viaţă după dictonul preluat din sport: „Ai câştigat, continuă, ai pierdut, ia-o de la capăt!“.

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?

Numai cu bani personali. Partidul nostru nu are bani, iar la sponsori nu vreau să apelez pentru a nu fi dependent de ei în exercitarea eventualului mandat de parlamentar.

Dacă aţi fi implicat într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia astfel încât imaginea partidului din care proveniţi să nu fie afectată?

Am alte preocupări şi, ca atare, nu-mi pun o astfel de problemă. Educaţia mea şi nivelul de maturitate la care am ajuns nu sunt compatibile cu fapte de acest gen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii