Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Stănescu „Nu voi practica umilirea programată a populaţiei sărace"

ro

18 Nov, 2008 02:31 1726 Marime text
mircea_stanescu_2.jpgCandidatul PSD în Colegiul Uninominal nr. 5, pentru Camera Deputaţilor, este convins că-şi va prelungi mandatul de parlamentar. La cei 39 de ani, fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu se poate lăuda cu o experienţă interesantă în plan politic. Activ în politică din 1995, Mircea Stănescu şi-a trecut în CV apartenenţa la două formaţiuni - PDSR şi PD (n.r. din 2006 a revenit în fostul PDSR, actual PSD) şi nu mai puţin de trei ani petrecuţi în preajma a doi premieri - Radu Vasile şi Mugur Isărescu - în calitate de consilier. De profesie inginer, Stănescu junior va încerca să determine alegătorii din Colegiul nr. 5 să-i acorde încredere, pentru a-şi putea continua activitatea de deputat derulată în ultimii patru ani. 

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?

Proiectele pe care le voi promova în Parlamentul României sunt cele care au fost prezentate de preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre: dublarea numărului de calculatoare în şcoli; motorina pentru agricultură la jumătate de preţ; dispensare şi ambulanţe în fiecare comună şi majorarea alocaţiei, pentru copii până la vârsta de 18 ani, la 420 lei/lunar.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

În primul moment voi încerca să conving conducerea partidului de necesităţile comunităţii, voi încerca o mediere, iar dacă în ultimă instanţă cele două părţi vor fi divergente, voi opta, în final, pentru interesul colegiului.

De ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?

Pentru că ceilalţi contracandidaţi ai mei au fost văzuţi de mult timp şi au constatat că fie au dosare penale la DNA, fie că nu au făcut nimic pentru ei.

Câte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

De la data stabilirii colegiului, am făcut 26 de deplasări, dar în toată experienţa mea de viaţă cred că au fost aproximativ 250 de vizite în localităţile care fac parte din comunitatea pe care o voi reprezenta în Parlament.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dvs?

În niciun caz nu voi practica o astfel de umilire programată a populaţiei sărace, astfel de situaţii se întâlnesc în continentul negru, Africa.

Ce privilegii personale credeţi ca vă va aduce funcţia de parlamentar?

Eu am fost deputat patru ani şi nu m-am confruntat cu niciun scandal privind privilegiile funcţiei. Pentru a fi siguri, alegătorii mei să consulte pe Internet motoarele de căutare google şi yahoo, dând căutare cuvântul cheie „Mircea Stanescu". Nu vor găsi niciun scandal legat de numele meu.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Acum voi câştiga sigur, de altfel, ca şi data trecută.

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?

Cu banii de la tatăl meu, Sorin Roşca Stănescu.

Dacă aţi fi implicat într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia pentru a nu afecta şi imaginea partidului din care proveniţi?

Eu nu sunt căsătorit, astfel încât să existe un scandal sexual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii