Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru "Am facut destul pentru mine, vreau sa fac si pentru ceilalti"

ro

01 Nov, 2008 00:00 1052 Marime text
1225482281.jpg

In opinia pedelistului, o candidatura la parlamentare trebuie motivata de dorinta reala de a face ceva pentru oamenii pe care-i reprezinti

Experienta acumulata in cadrul administratiei locale din orasul Eforie, in calitate de consilier local, precum si implicarea sa in problemele multor semeni din judetul Constanta, atat ca om de afaceri, cat si ca politician, l-au determinat pe democrat-liberalul Gigi Chiru sa intre in competitia electorala din Colegiul Uninominal nr. 6 pentru Camera Deputatilor. Modul sau de a gandi si de a actiona, precum si prioritatile sale ca deputat PD-L de Constanta le puteti descoperi in urmatorul interviu, acordat recent de Chiru.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul in care candidati?


Vor fi proiecte ce acopera o arie mai vasta. Spre exemplu, pentru cartierele Constantei vor avea numite tematici... In cazul zonei Poarta 6, ma intereseaza statia de epurare... ori sa o mutam, ori sa o modernizam, astfel incat sa eliminam mirosurile insuportabile. La Cumpana, ma voi preocupa de realizarea unui drum care sa lege localitatea de Valu lui Traian si sa fie parte componenta dintr-o varianta de centura a municipiului Constanta. La Agigea, ma voi implica si voi face lobby pentru realizarea combinatului VoestAlpine, deoarece este important pentru intreaga zona. La Eforie, trebuie refacute si modernizate falezele, iar la Techirghiol este lacul ce trebuie protejat si promovat... Sunt foarte multe proiecte pe care ma voi concentra in ipostaza de deputat.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?


Voi incerca sa obtin sprijin din partea colegilor de partid, venind cu argumente in favoarea proiectelor care sunt de interes maxim pentru comunitatea pe care o voi reprezenta in Parlament.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?


Intrucat eu sunt convins ca PD-L va guverna si, atata timp cat partidul in care activez va gestiona acele fonduri uriase de la Uniunea Europeana, de ce sa nu fie cineva, de aceeasi culoare politica a celor ce guverneaza, sa atraga banii spre comunitatile pe care le reprezinta. Acesta ar fi cel mai logic motiv, pe langa calitatile mele: pregatire, dorinta de a face ceva... Nu candidezi doar ca sa te afli in treaba sau ca te-au propus colegii. Trebuie sa existe si dorinta de a face ceva pentru oamenii pe care-i reprezinti, si atunci vei reusi sa o faci foarte bine.

Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?


Recunosc, nu foarte multe. Asta si pentru ca, la noi (n.r. in PD-L Constanta), de curand s-a dat o forma finala a listei de propuneri, si nu puteam sa merg doar ca sa ma aflu in treaba. Oricum, in fiecare zona am fost de cel putin doua ori.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage alegatorii de partea dumneavoastra?


Nu stiu daca ne gandim la acelasi lucru, poate e cam deplasat termenul de pomana. Problemele oamenilor sunt nenumarate, foarte multe cazuri sociale ajung la usa mea si ca om de afaceri, nu doar ca om politic. Mi s-a solicitat sa sprijin unele familii nevoiase, ori intervenind pe undeva, ori achitand o factura la lumina pentru o vaduva cu cinci copii... Daca aceste gesturi le putem incadra la pomeni electorale, pot spune ca o voi face. Insa, totodata, trebuie sa mentionez ca o fac de multi ani, in masura bugetului, si nu pentru a atrage un vot in plus. Asemenea gesturi le-am facut dinainte de a deveni politician si ar fi pacat ca, acum, sa fie catalogate drept pomeni cu scop electoral.

Cu ce bani va finantati campania electorala?


Cu banii personali, in totalitate.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce mandatul de parlamentar?


Personal, voi avea o mare satisfactie sa ma lupt pentru colegiul pe care-l voi reprezenta si de unde provin. Iar ca investitor in turism, ma intereseaza sa dezvolt foarte mult acest domeniu de activitate in zona si voi fi multumit daca prezenta mea in viitorul Parlament si efortul meu vor imbunatati tot ce inseamna turism.

Daca nu castigati acum, veti mai candida?


E o intrebare grea, la care nu as vrea sa raspund acum. Nu stiu cum ma voi simti dupa un eventual esec. Eu candidez, in principal, pentru a-mi ajuta oamenii pe care-i reprezint, apoi deoarece simt ca e varsta la care ma pot manifesta si pot da ce-i mai bun, iar in al treilea rand, pentru ca am ajuns intr-o pozitie sociala si materiala care imi permite sa scot maximum din ceea ce as putea eu oferi comunitatii. Am ajuns la nivelul la care am realizat destul pentru mine si acum vreau sa ma implic si in problemele celorlalti... De aceea, nu stiu ce sa spun... As prefera sa ma intrebati dupa aceea.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?


E putin probabil sa mi se intample asa ceva, tinand cont de faptul ca, la 42 de ani, am trei copii, dintre care o fata de 21 de ani... Deci, departe de mine... Dar, daca s-ar intampla, fara voia mea, sa fiu implicat intr-un astfel de scandal... nu stiu cum as putea gestiona situatia. Depinde de caz, ce mi s-ar imputa. Oricum, nu as demisiona niciodata pentru fapte pe care nu le-am facut. Cu siguranta nu voi putea fi implicat intr-un scandal de niciun fel. Voi incerca sa demonstrez ca nu-i adevarat. Atata tot.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii