Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eduard Martin „Vom aduce Constanţei acţiuni de la Centrala Nucleară“

ro

14 Nov, 2008 02:38 4863 Marime text

eduard_martin.jpgSocial-democratul Eduard Martin consideră că pomenile electorale sunt neconforme cu filozofia PSD-ului # „Noi avem ce spune. Oamenii să ia pachetele de la contracandidaţi şi să ne voteze pe noi! Să se înveţe minte celelalte partide“

Intrat în cursa electorală, în Colegiul Uninominal 6, Eduard Martin consideră că alegătorii au destule motive pentru care merită să îi încredinţeze un nou mandat de deputat în viitoarea legislatură. „Am experienţa necesară şi ştiu ce să fac în Parlamentul României.
Eu nu mă duc acum să stau doi ani să învăţ“. Adept al doctrinei social-democrate din 2003, devenit consilier judeţean şi preşedinte al Organizaţiei Municipale a partidului în 2004, Eduard Martin are în plan, pentru următorii patru ani, proiecte importante pentru judeţul de la malul mării, cu un impact pozitiv, pe termen lung.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?

În cei patru ani de mandat, împreună cu colegul meu,  Alexandru Mazăre, am elaborat proiecte interesante pentru judeţul Constanţa, inedite, pentru că ele s-au materializat în resurse financiare. Noi am vizat, prin proiectele pe care le-am iniţiat, două ţinte: creşterea turismului şi dezvoltarea judeţului şi a oraşului nostru. Am adus bani prin trecerea unei părţi din acţiunile de la CN APM Constanţa la Consiliul Local, dar şi din trecerea celor de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu către Consiliul Judeţean. În viitor, vor fi bani şi potenţial turistic şi de pe urma şoselei de coastă care se va construi, dar şi prin administrarea plajelor şi falezelor.
Noi vom continua în aceeaşi notă şi, împreună cu Alexandru Mazăre, pregătim noi proiecte care înseamnă mai mulţi bani pentru Constanţa. Vrem să aducem un număr mai mare de acţiuni de la Aeroport şi de la Port şi un proiect foarte important, pe care credem că vom reuşi să-l trecem de Parlament, care presupune aducerea unui pachet de acţiuni considerabil de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă către Consiliul Judeţean Constanţa. Mai mult, ne-am dori să ne implicăm în strategia de management a centralei, pentru că nu trebuie să lăsăm deoparte problema pe care o avem cu energia electrică. Consumatorii casnici plătesc pentru un kilowatt mai mult decât plătesc marii consumatori, aşa-zişii băieţi deştepţi din industria românească. Vrem să inversăm raportul existent la acest moment, consumatorii casnici să consume energia din import, mai ieftină, iar băieţii deştepţi să nu mai fie atât de deştepţi. Vom avea grijă să plătească mai mult.

Celelalte proiecte pe care le avem fac referire la eliminarea TVA-ului la locuinţele ieftine pentru tineri, proiectele cu caracter naţional, care vizează creşterea pensiilor, dublarea alocaţiilor pentru copii. Însă pentru planul local, avem un pachet de legi pentru turism, impozit zero pentru profitul reinvestit în cadrul activităţilor turistice. Proiecte mai pot apărea şi în funcţie de mesajele pe care le primesc. Dacă administraţiile oraşelor aflate în zona arondată colegiului meu îmi vor aduce la cunoştinţă sau îmi vor cere fonduri pentru diverse proiecte, atunci în mod cert asta voi face toată ziua la Parlament. Se ştie că sunt bătăios, ambiţios!

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Eu şi Alexandru Mazăre suntem doi politicieni care au făcut ceea ce a fost important pentru judeţul Constanţa, care au ţinut cont de direcţiile partidului, dar dacă a fost mai important să ne gândim la cetăţeni, atunci am acţionat în consecinţă. Unul dintre exemplele care ar susţine ideea expusă ar fi aceea conform căreia noi doi nu am votat moţiunea de cenzură a PSD-ului, pentru că nu am vrut să-i mai dăm lui Traian Băsescu şi Guvernul. Avea suficient! Noi am votat altfel decât a votat PSD-ul, pentru că am considerat că pentru Constanţa ar fi fost dezastruos un Guvern PD-L. Ştiţi ce a făcut Sulfina Barbu cu plajele. Au pedepsit tot electoratul constănţean. În 90% din cazuri am votat conform intereselor partidului.

De ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?

Sunt mai multe motive pentru care ar face asta. Primul ar fi acela că am experienţa necesară şi ştiu ce să fac în Parlamentul României. Eu nu mă duc acum să stau doi ani să învăţ. Chiar am fost acuzat că în primii doi ani ai mei, ca deputat, nu am făcut nimic. În primii doi am învăţat, am studiat, iar în ultimii doi am pus punctul pe „i“ şi am făcut patru legi pragmatice, cu finalitate concretă. Îţi trebuie un pic de experienţă. Există parlamentari de Constanţa care au stat 16 ani în Parlament şi nu au făcut nimic.

Cel de-al doilea motiv care m-ar recomanda ar fi acela că fac parte dintr-o echipă puternică în municipiu şi judeţ, iar primarii social-democraţi mă vor ajuta în demersul meu.

Câte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Am fost în fiecare zi în zonele arondate colegiului meu. Cred că, până la sfârşitul campaniei, voi face sute de deplasări.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dvs?

Nu. PSD-ul are o altă filozofie. Noi avem ce spune. Oamenii trebuie să ne voteze pentru ceea ce spunem, nu pentru că le-am da bani sau pachete. Ei vor lua pachetul respectiv şi rămân apoi cu un partid care va sta la guvernare patru ani de zile şi îşi va bate joc de ei. Să le ia pachetele şi să ne voteze pe noi! Să se înveţe minte!

Ce privilegii personale credeţi ca vă va aduce funcţia de parlamentar?

Poate că, atunci când voi fi bătrân, am să le arăt nepoţilor mei că am fost deputat. Ştiţi că sunt bătrâneii, unii dintre ei, prieteni de-ai mei, care spun acelaşi lucru de zece ori. Sunt chiar simpatici. Cred că atunci o să umblu cu cartea de muncă la mine şi o să le arăt tuturor cine am fost eu. Cred că este singurul privilegiu. Nu sunt un om care depinde de acel salariu, nici nu mă folosesc de legitimaţia pe care o am, ca deputat. Mama, tata, toate neamurile sunt mândre de mine. Privilegiul cel mai mare pentru mine ar fi acela că aş putea să-i ajut pe cei care mă trimit în Parlament. Asta e cel mai important! Nu-i aşa mare mândrie să fii parlamentar.


Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Mă voi gândi dacă am să mai candidez vreodată. Dacă nu voi câştiga, după câte am făcut şi după câte am arătat că pot face, înseamnă că nu asta trebuie să faci ca parlamentar. Dacă faci legi pentru Constanţa şi nu eşti votat, asta ar fi o dezamăgire. 

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?

Noi avem mandatar financiar de la partid care face toate plăţile pentru tot ceea ce avem noi de făcut. Am un staff pe care eu îl plătesc, pe lângă cheltuielile privind deplasările. Nu mă interesează problema banilor.

Dacă aţi fi implicat într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia astfel încât imaginea partidului din care proveniţi să nu fie afectată?

Dacă eu aş apărea într-o asemenea ipostază, nu ştiu cum aş reacţiona. Nu sunt căsătorit, nu am copii. Dacă aş face ceva anormal, aş fi jenat. Dar dacă scandalul ar privi relaţia mea cu o femeie, aş ieşi în public şi aş spune ce este anormal într-o situaţie de acest gen. Dacă există persoane care îţi pun camere video în casă... îmi pare rău, nu este vina mea. Ce să fac!? Să nu mai  am o viaţă normală. Oamenii trebuie să se gândească nu la ce ar face Martin, ci la ce ar căuta cineva cu camera acolo. Nu cred că voi ajunge într-o asemenea ipostază. Nu cred că va fi un scandal, atâta timp cât ceea ce se întâmplă se încadrează în limitele normalului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii