Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Florea "Nu trebuie sa ne mituim intre noi pentru a ajunge intr-o functie"

ro

08 Nov, 2008 00:43 1540 Marime text

daniel_florea.jpgAvocatul democrat-liberal este de parere ca votul uninominal permite, acum, electoratului sa aleaga calitatea si profesionalismul.

Licentiat in stiinte juridice, candidatul PD-L la mandatul de senator din Colegiul Uninominal nr. 3 este doctorand in stiinte juridice si masterand in constructie politica si management electoral. La doar 36 de ani, el considera ca are un cv solid si a sosit momentul sa se implice politic, astfel incat sa poata participa la luarea deciziilor importante pentru comunitatea pe care o va reprezenta in Parlament.

Ce proiecte veti promova, ca parlamentar, pentru colegiul unde candidati?

Pentru imbunatatirea nivelului de trai al cetatenilor din colegiu cred ca este absolut necesar sa sustin introducerea de gaze, intrucat exista probleme mari cu RADET-ul. Totodata, situatia acestei regii va trebui clarificata. Va trebui lamurita si situatia CET-urilor, pentru ca unele au ajuns in subordinea primariilor, acum Guvernul vrea sa le ia inapoi, iar noi trebuie sa vedem cum e mai bine pentru cetatean.

Voi face demersuri astfel incat Ministerul Economiei si Finantelor sa scoata la licitatie, cat mai repede, licenta de distributie a gazelor pentru zonele respective, iar din primavara sa poata incepe lucrarile pentru introducerea retelei de gaze in zona IC Bratianu -Valu lui Traian si cea dinspre Eforie. Trebuie definitivata constructia autostrazii Bucuresti-Constanta, iar pentru eliminarea traficului mijloacelor de transport greu, care tranziteaza municipiul Constanta, ne-am putea orienta mai mult spre transportul fluvial pe Canalul Dunare - Marea Neagra. Un alt proiect vizeaza atragerea de fonduri europene pentru refacerea si chiar implementarea infrastructurii absolut necesare. Sunt zone intregi in colegiu unde nu exista canalizare si, cu bani europeni, putem rezolva situatia. Nu in ultimul rand, Constanta trebuie deschisa investitorilor straini importanti, ce vor crea locuri de munca, vor permite dezvoltarea zonei si vor permite valorificarea oportunitatilor de afaceri insuficient exploatate.

Cum veti actiona in cazul in care interesul comunitatii nu coincide cu directiile de actiune ale partidului dumneavoastra?


Sper sa nu se intample niciodata asa ceva. Intotdeauna, voi promova interesul comunitatii din care fac parte. Eu sunt constantean, familia mea este aici si nu se pune problema unei coleziuni intre interesele oamenilor pe care-i reprezint si cele ale partidului. Oricum, intotdeauna, voi sustine interesele constantenilor.

De ce v-ar vota oamenii care va intalnesc pentru prima data in campanie?

Pentru ca sunt un alt tip de candidat. Sunt un om care, de cateva generatii, are radacinile aici. Pentru ca mi-am facut un cv si am o activitate in spate, inainte de a intra in politica. Pentru ca reprezint tipul omului ce vine in politica pentru a realiza ceva bun, constructiv si de durata. Pentru ca sunt pregatit pentru aceasta functie. Pentru ca pregatirea mea profesionala ma recomanda si cred ca oamenii ce pot oferi ceva comunitatii si nu sunt rupti de realitate trebuie sa se implice. Daca voi reusi sa le comunic oamenilor proiectele pe care le am si daca ma vor intelege, cred ca ma vor vota. Eu nu am intrat in politica pentru am fabrica un cv, ci pentru ca am ajuns la concluzia ca oamenii trebuie sa se implice. Nu am intrat in PD-L pentru ca sunt ruda cuiva sau prieten cu cineva anume. Consider ca noi, romanii, suntem pregatiti sa facem pasul spre altceva. Ajunge cat ne-au invatat fostii comunisti de frunte ce inseamna democratia. Cred cu tarie ca e momentul sa schimbam clasa politica, sa alegem calitatea si profesionalismul.


Cate deplasari ati facut in colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Pana in 15 octombrie aveam deja peste 30 de zone din Colegiu Uninominal nr. 3 vizitate, iar de atunci, deplasarile in teritoriu, intalnirile si dialogul cu oamenii s-au permanentizat.

Veti da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastra?


In niciun caz. Eu cred ca trebuie sa apelam la mintea oamenilor, la orgoliul lor, la partea constructiva din ei. Eu nu voi da, niciodata, pomeni electorale. Ele reprezinta o practica invechita. Voi apela la argumente, la proiecte care sa puna in valoare calitatile constantenilor si potentialul de dezvoltare al zonei. Astfel, viata oamenilor se va imbunatati constant, sanatos si fara a fi nevoie sa ne mituim unii pe altii pentru a ajunge intr-o functie sau pentru a ne fi mai bine.

Ce privilegii personale credeti ca va va aduce functia de parlamentar?

N-am nevoie de niciun privilegiu personal. Candidez ca sa castig si pentru ca eu, ca specialist in drept, am constatat ca legislatia romaneasca este foarte, foarte proasta, deoarece este facuta de oameni care n-au nicio legatura cu legea. Vad ca nu putem face licitatii pentru proiecte de infrastructura deoarece dureaza peste un an, nu putem sa avem procese echitabile intrucat treneaza lucrurile chiar si trei ani doar la o instanta... si astea, toate, din cauza legislatiei. Vad ca avem un cod civil ce dateaza de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, din 1865, si este copiat dupa Codul lui Napoleon, de acum 200 de ani. Nu se mai poate. Trebuie sa facem in asa fel incat si relatiile dintre noi sa fie reglementate, astfel incat sa corespunda cu interesul cetateanului si cu realitatile actuale.

Daca nu castigati acum, veti mai incerca?

Eu imi voi pune toata experienta la dispozitia cetatenilor si a partidului. Voi vedea. Daca peste patru ani se va considera ca sunt pregatit sa candidez iarasi, o voi face... Dar, eu sunt convins ca voi castiga acum.

Cu ce bani va finantati campania electorala?

Deocamdata, cu bani proprii. Nu am inca o reprezentare exacta a sumelor. Voi vedea la momentul respectiv si, cu siguranta, voi raspunde fara probleme la aceasta intrebare cand voi sti exact cum stau lucrurile. Voi incerca sa suport, cat pot, din banii mei. In conditiile in care va fi necesar sa apelez la surse alternative de finantare - sponsorizari, donatii sau ajutoare din partea simpatizantilor -, o voi face intr-un mod transparent.

Daca ati fi implicat intr-un scandal cu tenta sexuala, cum ati gestiona situatia pentru a nu afecta si imaginea partidului din care proveniti?

Nu cred ca se pune problema. Eu am o familie fericita si nu se pune problema.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii