Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carmen Răducu, mereu aproape de oameni

ro

17 Nov, 2008 03:21 4553 Marime text

carmen_raducu.jpgCandidata PNL la mandatul de senator în Colegiul nr. 4 îşi propune să continue protecţia socială, reconversia forţei de muncă şi relaţia directă cu cetăţeanul

În opinia directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii, Carmen Răducu, obţinerea mandatului de parlamentar mai degrabă ar obliga-o uman şi profesional, decât să îi aducă vreun privilegiu. În ipostaza de senator, candidatul PNL şi-a propus susţinerea unor proiecte legislative menite să asigure creşterea nivelului de trai al cetăţenilor.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care candidaţi ?

Proiectele mele legislative vor fi strict legate de creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Primul are în vedere revizuirea legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în sensul de a crea metode mai eficiente de creştere a şanselor de ocupare. Am în vedere creşterea subvenţiilor şi a indemnizaţiilor acordate atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele care se încadrează, până la nivelul a două salarii minime brute pe economie, în special pentru tinerii care intră pentru prima dată pe piaţa muncii. În acelaşi timp se impune o dezvoltare a serviciului public de ocupare, astfel încât să fie capabil să poată oferi servicii de calitate pentru fiecare persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. De asemenea, am în vedere şi iniţierea unor prevederi legislative care să promoveze mai intens flexibilitatea muncii, în combinaţie cu securitatea ei, şi să conţină reguli mai flexibile privind securitatea socială, care să ia în considerare schimbarea locului de muncă şi/sau întreruperea temporară a activităţii. Un exemplu ar fi acordarea unor facilităţi fiscale tinerelor mame care se întorc la lucru după sau în perioada de doi ani de creştere a copilului pentru angajarea de baby sitter, prin deducerea de la impozit a unei sume de până la 1.000 euro anual. Un alt exemplu ar fi întreprinderea unor măsuri care să promoveze diversitatea acordurilor contractuale şi de muncă, inclusiv cu privire la timpul de lucru, favorizând progresul în carieră şi un echilibru mai bun între viaţa profesională şi de familie.

Al doilea proiect vizează diminuarea birocraţiei prin obligativitatea implementării unui sistem informatic integrat în instituţiile publice care să permită transmiterea solicitărilor şi obţinerea informaţiilor on-line, eliminându-se astfel drumurile şi cozile la ghişeele instituţiilor statului pentru cetăţenii care doresc informaţii sau care vor să depună anumite solicitări.

Un altul vizează completarea legii pensiilor, pentru a se elimina şi ultimele inechităţi existente, prin valorificarea în cuantumul pensiei a unor venituri cum ar fi: munca în acord global, primele de concediu, al 13-lea salariu etc.

Pe lângă cele de mai sus, am o experienţă bogată în administraţia publică, ceea ce mă obligă să mă implic activ în elaborarea şi punerea în practică a legii unice privind salarizarea personalului bugetar.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale partidului dumneavoastră?

Ceea ce propun electoratului reprezintă un interes deosebit şi pentru programul electoral al PNL. Acest lucru a reieşit, în mod clar, în cei patru ani de guvernare liberală. Protecţia socială, eliminarea birocraţiei şi a abuzurilor ei, relaţia directă a cetăţeanului cu reprezentanţii aleşi în Parlament, rezolvarea eficientă a problemelor specifice unei comunităţi sunt puncte pe care PNL le consideră prioritare şi pentru viitor.

carmen_raducu_02.jpgDe ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc în campanie?

Pentru că, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, eu am rezolvat deja o bună parte din problemele oamenilor, ceea ce îmi şi propun să continui. Protecţia socială, reconversia forţei de muncă, relaţia directă cu cetăţeanul au constituit baza formării şi dezvoltării mele profesionale şi am pretenţia că nu am făcut greşeli.

Câte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?

Eu locuiesc în această zonă a Constanţei de când m-am născut. Cunosc problemele cotidiene ale ei aşa cum le ştie orice cetăţean. Sunt un om obişnuit, care iese la plimbare pe străzi şi prin parcul Tăbăcăriei, merge la piaţă, foloseşte des transportul în comun, utilizează zilnic facilităţile oferite de infrastructura urbană. Nu am nevoie de explicaţii pentru a înţelege această realitate cotidiană a tuturor vecinilor mei. Îmi doresc o viaţă civilizată şi, în acest proiect pe care îl propun, sunt aproape de toţi aceia care au nevoie de acest lucru.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastră?

Nu cerşesc mila nimănui pentru a face ceva contra firii mele. Aş jigni pe toţi aceia care mă ştiu şi de care mă simt apropiată.  Mi se pare dezgustător acest fenomen şi, măcar prin faptul că nu sunt de acord şi nu le voi utiliza în campania mea, sper să fiu percepută drept un om credibil.

Ce privilegii personale credeţi că vă va aduce funcţia de parlamentar?

Sunt directoare a Casei Judeţene de Pensii, am condus Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi, de asemenea, declaraţia mea de avere este publică. Locul de senator mai degrabă m-ar obliga uman şi profesional, decât să îmi aducă vreun privilegiu.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?

Dacă nu voi fi aleasă înseamnă că mesajul meu nu a fost corect înţeles de cei cărora îl adresez. Nu se va întâmpla aşa, eu ştiu că voi câştiga.

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?

Exclusiv din ceea ce primeşte, legal, orice candidat. Nu sunt un om bogat, nu mi-am propus să fac bani din cariera mea politică şi aceste lucruri sunt, sper, evidente.



Dacă aţi fi implicată într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia astfel încât imaginea partidului din care faceţi parte să nu fie afectată?

Nu am fost implicată până acum şi nu văd cum aş putea fi implicată în astfel de scandaluri de acum încolo.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii