Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onaca si Popescu viseaza sa castige

ro

15 Apr, 2008 00:00 817 Marime text

Ieri, candidatul PD-L la Primaria Constanta, Dorel Constantin Onaca, a organizat, pe faleza, o conferinta de presa, unde a prezentat planurile sale pentru realizarea soselei de coasta. De fapt, actiunea lui Onaca a avut drept scop dezbaterea anumitor probleme care se petrec in politica locala.

Senatorul Onaca a declarat ca proiectul initial, pentru soseaua de coasta, a fost realizat in urma cu 40 de ani si incepea de la Neptun pana la Pescaria din Mamaia. Dar, la momentul acela, cartierul Poarta 6 nu era construit, in zona Eforie - Tuzla - Costinesti exista o alta arhitectura, iar planurile pareau sa dea rezultate. In prezent, planul primit de curand de la Comisia Economica pare depasit, in sensul ca, pentru a se construi drumul de acces, se va recurge la daramarea Catedralei "Sf. Petru si Pavel", a Geamiei si a Bisericii "Sf. Anton". O alta cale, dezvaluita de senator, ar fi inceperea constructiei de la Pescaria din Mamaia. "Nu dorim sa distrugem Constanta pentru a realiza soseaua de coasta, dar avem o poarta imensa, draga mie, care este Marea Neagra, si ne ofera constructia acestei sosele dinspre apa spre uscat", a declarat senatorul. Proiectul va fi prezentat impreuna cu trei institute de proiectare, insa suma care a fost alocata prima data, sapte milioane de euro, nu poate acoperi nici macar organizarea santierului de lucru. Programul "Solidaritate pentru Constanta" cuprinde un intreg capitol pe aceasta tema. Candidatul PD-L la fotoliul de primar al municipiului Constanta, Dorel Constantin Onaca, a marturisit ca a contribuit la constructia portului si a realizat pe sub apa, in proportie de 80%, digul de sud.

Victorie in doi

Senatorul Onaca s-a aratat nerabdator sa-si justifice vizita sa la Biroul Permanent National de la Bucuresti. Acesta a spus ca, in cadrul sedintei, a fost supusa la vot propunerea sa pentru candidatura Primariei Constanta, iar Ion Popescu a fost desemnat pentru a candida la Consiliul Judetean. Candidaturile au fost votate in unanimitate, dar a existat o contestatie, care, dupa spusele senatorului, va fi solutionata in cel mai scurt timp. Candidatul pentru Consiliul Judetean Constanta, Ion Popescu, prezent si el la conferinta de pe faleza, a fost asigurat de catre senator ca vor merge impreuna la castig. "Noi speram ca, pana la urma, vom gasi cea mai buna solutie pentru a castiga alegerile locale in Constanta", a declarat candidatul PD-L la primarie.

Scris de: {autor}Cristina PUSCASU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii