Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Raportul luptei antidrog în 2013

ro

18 Feb, 2014 16:48 2253 Marime text
Agenţia Naţională Antidrog a prezentat astăzi raportul întocmit în anul 2013 în ceea ce priveşte cererea şi oferta de stupefiante din Constanţa. Evenimentul care a fost organizat la sediul Prefecturii Constanţa a fost prezidat de subprefectul Radu Volcinshi. Au fost prezenţi şi numeroşi voluntari, premiaţi cu această ocazie de oamenii legii pentru activitatea lor. Activitatea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa s-a concentrat pe implementarea de proiecte, campanii şi activităţi menite să lupte împotriva unui fenomen ce afectează o parte însemnată a populaţiei.
 
“Vorbim despre 119.000 de elevi la nivelul judeţului Constanţa. Este o cifră care poate speria sau care ne poate aduce zâmbetul pe buze. În sensul că, din cunoştinţele noastre, cel puţin în ultimii doi ani nu avem un elev pe care să-l fi depistat consumând droguri”, a declarat Dragoş Ciucan, inspector ISJ Constanţa.
 
Afirmaţia inspectorului ISJ în ceea ce priveşte lipsa consumului de droguri al elevilor din Constanţa este întărită de adjunctul IPJ.
 
“Poliţia este un partener, luptă împotriva drogurilor. Vă asigur că vom asigura cu poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră toate misiunile dumneavoastră. Sunt un partener al centrului dumneavoastră, dar şi un beneficiar şi mă bucur că în şcoala în care învaţă copilul meu aceste lucruri nu au fost depistate”, a declarat Camil Manea, adjunctul IPJ Constanţa.
 
În anul 2013, 117 persoane au beneficiat de asistenţă integrată din partea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a ţinut să precizeze că a avut şi un caz de consum de droguri.
 
“În ultima comisie de protecţie a copilului am avut un caz instituirea unei măsuri de protecţie. Printre cauzele care au dus la instituirea acestei măsuri a fost şi consumul de droguri, recunoscut de către tânăr. Într-adevăr, nu a beneficiat de asistenţă socială şi de serviciile specialiştilor din cadrul Centrului Regional, dar a fost îndrumat către acesta”, a declarat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanţa.
 
La nivelul Centrul Regional Constanţa s-au implementat 10 proiecte naţionale şi 15 proiecte locale. În cadrul evenimentului au fost premiaţi cei mai merituoşi voluntari din judeţ. Printre ei, şi elevi ai Liceului “Lazăr Edeleanu” din Năvodari. În anul 2013 au fost capturate 568 kg de droguri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii