Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei

ro

30 Nov, 2013 18:02 1949 Marime text
Bisericile au devenit neîncăpătoare astăzi. Credincioșii îl sărbătoresc pe Sf. Apostol Andrei, proclamat Ocrotitorul României. În anul 1997, ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească națională. Bătrânii spun că la această sărbătoare fetele își pot afla ursitul.
Sfantul Andrei este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi este considerat de ortodocşi "Ocrotitorul României" sau "Patronul spiritual al românilor", fiind cel care a adus și a promovat religia creştină şi învăţăturile lui Iisus în zona ţării noastre.
 
„Sfântul apostol Andrei este apostolul care a încreștinat pe română, de aceea îl considerăm ocrotitorul românilor. Alături de Sfinții apostoli, Sfântul apostol Andrei a primit misiunea sfântă de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos, să răspândească învățătura creștină pe întreg pământul și să le arate oamenilor drumul către mântuire. De aceea, creștinii ortodocși au mare evlavie către toți sfinții apostoli, iar românii în mod special au mare evlavie către Sfântul apostol Andrei”, a declarat Andrei Salomnia, paroh Biserica Buna Vestire Năvodari.

Credincioșii sărbătoresc această zi, fiind una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Tradiția spune că de Sfântul Andrei, fetele pot afla cine le va fi soț dacă în noaptea de ajun pun sub pernă 41 de boabe de grâu, bărbatul care le fură în vis fiind ursitul. Fiind cunoscută și ca Noaptea Strigoilor, se spune că în noaptea de Sfântul Andrei tocurile de la uși și cele de la geamuri trebuie unse cu usturoi pentru a alunga spiritele rele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii