Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arata si miroase Politica? (1)

ro

07 Jun, 2011 10:49 2037 Marime text
stalin.jpgAparenta, ca dorim sau nu, a devenit moneda de schimb in aceasta lume saturata de imagini si centru al conversatiei. Fie ca e vorba de Victoria Beckham sau Hillary Clinton survolam adesea in cel mai superficial mod.
Ludovic al XIV-lea se drapa in materiale brodate cu fir de aur in perfecta armonie cu traditia morala crestina care accentua ierarhia prin vestminte. In timpurile stravechi, unei persoane nu i se atribuia un blazon de noblete sau pozitie sociala pe baza unei straluciri "interioare" ci de multe ori pe baza stilului proiectat - adica haina. Azi scrutam pe fiecare (incepind cu vedetele) pentru a vedea cum traiesc in raport cu imaginea pe care o avem despre ele si am devenit cu toti fideli discipoli ai lui Freud. In lumea politica de azi votantul a devenit ca un cumparator la supermarket: este atras de ambalaj, citeste ce i-a pregatit marketingul si acasa este surprins de ce a cumparat.
Cum ar arata integritatea, calitate pe care o asteptam de la cei pe care ii votam si cit de usor poate ea fi falsificata? o intrebare care ne framanta adesea dar si mai mult pe consultantii in imagine care factureaza consistent sfaturile date unui politician.
Desi ne place sa credem ca un caracter nu poate fi ambalat ca o marfa sau usor accesat ca un mesaj text raspundem adesea celor care isi declara receptivitatea empatica fata de ceilalti cu texte tip "Va simt durerea" si suntem suspiciosi, chiar ostili celor care isi controleaza simpatiile sau sunt prea rezervati. Ne place sa vedem emotii iar povesti de genul « omul din spatele imaginii » sau « si X sufera » ne induioseaza constant decind lectiile din telenovele au inceput sa fie aplicate cu strictete in politica sau marketing de vedete.
Mai mult pe http://octaviancoifan.blogspot.com/2008/11/cum-arata-si-miroase-politica-1.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii