Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arta de a face baie

ro

15 Apr, 2011 20:46 1996 Marime text

inna-face-baie-in-lapte.jpgComunismul nu a cultivat senzualitatea, dimpotriva a "luptat" prin toate mijloacele pentru a indeparta notiunea de placere din viata românilor. Lupta impotriva luxului si a placerii s-a manifestat preponderent in arhitectura unde casa devine "masina de locuit" à la Corbusier iar baile din bloc o anexa functionala. Baile au fost gandite de arhitecti cat se poate de mici si daca se poate sa intre totul in ele. Dimensiunile bailor din normative reflecta o gandire pur functionala - in bai stai cat se poate de putin, doar ca te speli.
Au existat numeroase blocuri in care cada de baie era inlocuita cu dus-ul - economie de spatiu si de apa intr-o tara care s-a pretins urmasa Romei cea care a s-a remarcat atat de mult prin traditia termelor. Nici baile turcesti nu ne-au influentat prea mult.
Baile ocupa un loc central in numeroase culturi mediteraneene, de la rolul lor sacru pina la cei public sau privat. Cum se imbaiaza femeile? Ce esente folosesc? Care este rolul baii in universul feminin si cel al seductiei?
Asemenea Afroditei nascuta din spuma marii, femeia renaste in acest univers invaluit in miresme si seductie.
Am selectat o serie de secvente de film unde puteti vedea cum se imbaiaza femeile in Pompei, Egipt, Babilon, Bizant, Roma, Grecia.

Vezi video pe http://octaviancoifan.blogspot.com.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii