Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tropaeum Traiani. Monumentul și cetatea”, de Adrian Rădulescu

ro

10 Dec, 2019 19:33 2544 Marime text

Monumentul de la Adamclisi constituie, prin dimensiunile şi armonia cu care a fost proiectat şi construit, cea mai impunătoare operă de artă şi arhitectură a antichităţii romane din această parte de lume.
Pe bună dreptate, Grigore Tocilescu îl considera ca un pandant necesar şi ilustru totodată, prin originalitatea sa, la Columna Traiană din Roma. «Dacă la Roma, scria reputatul învăţator român la finele secolului trecut, Columna Traiană este mărturia unei pagini glorioase din istoria Imperiului Roman, Monumentul Triumfal de la Adamclisi reprezintă pentru naţiunea noastră actul ei de naştere».
Volumul întocmit de dr. Adrian Rădulescu are meritul că, pe lângă datele istorico-arheologice şi artistice despre monumentele din acel loc, oferă cititorului o serie de informaţii în legătură cu lucrările de restaurare, protecţie şi conservare, dintre anii 1971-1977, ale acestor monumente.
Cea mai mare atenţie se acordă celebrului monument triumfal Tropaeum Traiani (Trofeul lui Traian), supranumit de Grigore Tocilescu „actul de naştere al naţiunii române”.
 

Cartea face parte din biblioteca familiei Adrian Rădulescu


Volumul are 219 pagini și poate fi descărcat de mai jos. Dimensiune fișier: 12,9 MB

 

Citește în format integral

546


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari